Реклама / Ads
11| 26897 |26.05.2010 ЪNDERGROUND

Смъртоносен номер на GSM дебне нови жертви

.
Злокобният номер 0888 888 888, който носи смърт на притежателите си е активен и не е спиран никога от употреба. Това разкриха за Frognews.bg от пресслужбата на мобилния оператор М-тел.
 

Интересът към деветте осмици и българските му притежатели Владимир Грашнов, Константин Димитров – Самоковеца и Константин Дишлиев бе провокиран, след като вчера британското издание „Дейли Телеграф” пусна любопитна информация, че поради суеверие и лош късмет номерът вече не е активен. От действие го спряла самата мобилна компания. Според британската медия всеки който е притежавал 0888 888 888 през последните 10 г. е починал.
От М-тел са категорични, че няма да опровергават твърденията на журналистите от Острова, но също така отказват да разкрият и кой сега е собственик на ВИП номера.

При опит да се свържем днес от редакцията с притежателя на мистичната сим-карта се чу познатото съобщение на оператора: „Телефонът на абоната е изключен или е извън обхват”. То е красноречиво потвърждение, че колегите от „Дейли Телеграф” са били подлъгани, а номерът продължава да е действащ.

Според версията на британските колеги, култовият 0888 888 888 е бил фатален за трима небезизвестни българи. В желанието си да са оригинални и разпознаваеми, те са си договорили с оператора цифровата екстра. В годините на прехода в България се превърна в мода и мания богати и популярни лица да си плащат за интересни и знакови комбинации от числа на мобилните телефони и регистрационните табели на автомобилите. Затова буди интерес странното съвпадение, че Владимир Грашнов, Косьо Самоковеца и Константин Дишлиев до последния си миг, преди да си отидат от този свят са отговаряли на един и същ номер.

Първият притежател на фаталната сим-карта е Владимир Грашнов, бивш главен изпълнителен директор на българския мобилен оператор "Mobiltel", като и председател във футболния клуб „Левски”. Той беше спряган за близък до изгонения от България руски олигарх и перач на пари Майкъл Чорни. Грашнов почина след боледуване от рак на 48-годишна възраст в Правителствена болница. Веднага след смъртта му тръгнаха най-различни слухове за това, какви тайни е отнесъл в гроба богатият бизнесмен. Докторите, които го лекуваха, бяха обвинени, че не са направили животоспасяващото преливане на кръв.

"Владимир лесно печелеше пари и лесно ги харчеше”, разкри баща му Марин Грашнов, партизанин и министър на строежите по времето на Тодор Живков. „Но беше голям организатор. Владееше и арабски, и английски, без да ги учи специално. Той искаше религиозно погребение. Всичко беше планирал. Присъства патриархът с четирима владици и шестима попове”, разказва още родителят.

Твърди се, че скритите богатства на бизнесмена се управляват с желязна ръка от третата му съпруга - Лора Видинлиева, за която бизнесменът решава да се ожени само след 5 минутен размисъл. Скандали се нижат непрестанно и около дъщеря му Мария.
.
По-късно деветте осмици бил даден на „картофения бос" Константин Димитров - Самоковеца, който беше застрелян през 2003 г. в Холандия. За поръчители на убийството са спрягани руски мафиотски босове, твърдят също неточно британците.

Константин Димитров - Самоковеца започва още на 16 г. работа в охраната на хотел "Рила" в Боровец като междувременно учи икономика.
Според изказвания на самия бизнесмен, занимавал се е с търговия, консултантски услуги, внос, ресторантьорство, а също и производство на картофи и пшеница. Само за 2001 г. отчита над 2 милиона лева чиста печалба от българските си фирми. Има и компании в Англия, всяка от които е с печалба от по около 200 000 лири годишно. Притежавал "Мерцедес" за около 150 000 лева, хотел, няколко апартамента, къщи в Боровец и Бистрица. Персоната му привлече внимание, след като се появи на снимка, как носи ковчега на убития бос на ВИС – Васил Илиев. Самоковеца винаги е бил свързван с тази групировка, а през 1997 г. се легитимира, че извършва консултантски услуги на ВИС.

Криминалното досие на Димитров е също богато. През ноември 1994 г. е арестуван като ръководител на група от 19 души, която извършва отвличането, ограбването и пребиването на Любомир Илиев - Ломски в Кюстендил. По-късно е нарочен за един от босовете на контрабандните канали в България. Лично министър Георги Петканов обясняваше, че няма данни как Косьо е попаднал във високите нива на контрабандния бизнес, но уточнява, че не е свързан със структурите на бившата Държавна сигурност.

През ноември 2003 г. Самоковеца бе арестуван и разследван за юмручен скандал в дискотека "Искейп" в София. Тогава неговата охрана и на Красимир Маринов - Маргина и Антон Милтенов - Клюна, които също са били в дискотеката са уреждали със сила споровете си.

Самоковеца е убит на 6 декември 2003 година пред магазин за диаманти в холандския град Амстердам. При покушението бе ранена и манекенката Цеци Красимирова, която го е придружавала.
Физическият извършител Ервин В. беше задържан и сега излежава присъда, а като поръчител на атентата в България се разследваше Йоско Йосифов от Сливен. Съпругата на картофения бос Ангелинка пък и до днес продължава да води с държавата дела за отнемане на имущества, придобити от незаконна дейност.

Последният притежател на сатанинските осмици според „Дейли Телеграф” станал софиянецът със съмнителен бизнес Константин Дишлиев. Той беше убит пред индийски ресторант „Тадж Махал” в София. Дишлиев официално се занимаваше с лихварство, но бе проверяван и за пране на пари - превод от два милиона евро към негова фирма.

Проверката на специализираните органи установява редица интересни неща, като например съществуваща връзка между изпращача на парите от Англия и получателя. Шефка на британската фирма е Моника. Неин е и подписът върху разрешението за отпускане на двумилионната кредитна линия. Гарант за връщането на заема пък е Владимир Дишлиев, който е баща на Константин.

Липсата на свидетелски показания допринасят за безрезултатното прекратяване на разследването за убийството на 28-годишния финансов “играч”. Няколко години по-късно от куршуми загива и майка му Йорданка Запрянова.

Според китайската нумерология числото „8” се свързва с успеха и щастието. Други откриват в него безкрайността и вечността, и това вероятно е било водещо за хората с пари и власт да се свързват и отъждествяват с него. Пред Frognews.bg обаче астроложката Силва Дончева разкри, че европейските разбирания осмицата са различни. Тя е число на Сатурн, и се свързва със смъртта. Астролозите от стария континент приемат категорично, че 8 е цифра, свързана с „изплащането” на кармични дългове.

Хората, обвързани с 8 имат силен интерес към големите неща с чужда помощ и търсят единствено голяма изгода. Те са материалисти, лидери, инициативни и много амбициозни. Отличават се още с много енергичност, самостоятелност. Те са добри организатори и винаги се стремят да държат нещата в свои ръце. Каква съдба обаче държи в ръцете си настоящият притежател на мобилен номер 0888 888 888, все още е загадка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8546 |22.05.2010 Първокласници се намериха след 26 години . 1| 7126 |19.05.2010 Ейяфятлайокутл - вулканът, който приземи света . 1| 6072 |17.05.2010 Подсъдими „пеят” на съдебни ченгета - пред Темида мълчат . 5| 12452 |14.05.2010 Идва краят на млякото менте, учени скачат срещу вредата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads