Реклама / Ads
11| 16741 |30.11.2010 ЪNDERGROUND

Таки излезе на светло в Гърция

.
Христофорос Аманатидис – Таки
Тайна среща на 3 октомври преразпределя наркопазара у нас
 

Христофорос Аманатидис – Таки е подхванал съвсем легален бизнес в своята майчина родина Гърция. Източници на „Торнадо” съобщиха специално за вестника, че издирвания у нас наркобос №1 се е сдобил с огромна къща в южната ни съседка, както и със значителна площ земеделска земя, която пък е дал за управление на своя втори братовчед.
Къщата на Таки се намира на втория ръкав на Халкидики – Ситония, като в момента текат последните довършителни работи по нея. Луксозния имот се намира на самия бряг, като от втория етаж на къщата се вижда цялата прелест на огромния залив между двата ръкава.

Нека припомним, че Христофорос Аманатидис – Таки напусна България преди повече от две години, като и до момента не е ясно къде точно се намира бос номер 1 на родния наркобизнес. Последните новини около гърка бяха, че той е в ЮАР и е изтеглил при себе си своя подчинен и верен служител Ицо Исуса.

Според осведомени, след бягството на Таки именно Ицо Исуса е бил човека поел управлението наркобизнеса в столицата. Дори и в момента, продължава да се шири се мнението, че ексвисаджията Таки, просто разиграва ченгетата и се опитва да им замаже очите, вкарвайки в оборот имената на измислени нарко босове. Мнозина считат, че и сега Таки управлява пазара на дрога у нас, чрез свои хора като Радо Слънцето и Любо Чука. Според тях, истинското намерение на Таки било да се завърне съвсем скоро в България и отново да поеме родния наркопазар, който управляваше години наред с железен юмрук.

Факт обаче е, че след официалното си оттегляне от бизнеса с дрога преди 2 години, Таки привика приближените си и им разпредели пазара на наркотици в София
. Тайната среща на това преразпределение на пазара на дрога се е провела в Солун и е била организирана от братовчеда на Таки, Йорго. Според официалната версия от срещата, боса разделил територията си между Стефан Бонев – Сако и Радослав Темерута, от една страна, и Ицо Исуса и неговите хора, от друга. Въпреки решението на Таки обаче, основните му играчи не се разбраха по между си. Сако моменталически се опита на своя глава да се коалира с Маргините и да изтласка Исуса от пазара. Това автоматично доведе до конфликт между двамата доскорошни партньори и даде началото на скрита война. Сако, който се изживява за кореняк софиянец, тъй като е израснал в Лозенец, бързо успя да овладее центъра на столицата, като това допълнително озвери Ицо Исуса, който ненавижда Стефан Бонев заради ромския му произход. На по-ниските нива в организацията настана истинско разложение. Дребните дилъри започнаха да укриват стока, други направо си отцепиха. За капак МВР – акциите спекаха още повече, и без това драматичното положение.

Тези междуособици принудиха Таки да направи нов план за управление на наркоимперията си. Срещата по неговото изготвяне този път се е състояла в Домениканската република. На 3 октомври приятелката на Таки, Боряна Шехтова навърши 32 години, като зад официалния повод на тържеството, гърка успя да проведе последната среща за разпределение на наркопазара у нас. На нея, освен Исуса и Радо Слънцето са присъствали още няколко близки авери на Таки, управляващи част от законния му бизнес у нас. Според изключително добре осведомени източници на „Торнадо”, на тази среща е била издадена и смъртната присъда на Стефан Бонев – Сако, за когото бившите му партньори знаят със сигурност, че от няколко месеца е станал активен агент на МВР в наркомафията. В момента Бонев и Темерута били в пълна немилост и над тях с огромна сила тегнела заканата на големия бос. Именно това било и причината Сако да търси през последните няколко седмици съдружие с други мощни международни фактори в наркобизнеса, чрез които целял да подсигури своята сигурност. Тези му действия естествено били автоматично засечени от службите, които следели всяка стъпка и контакт на циганския бос.

Според източниците на „Торнадо” след октомврийската среща, за да запази бизнеса си, Таки е решил да приложи още по-крути мерки от преди и да въдвори нов ред в родния наркопазар. Анализатори на наркопазара пък твърдят, че доскоро за гърка най-важното е било изтеглянето на Ицо Исуса и още няколко верни негови хора в чужбина, преди да ги нагази полицията и те да се обърнат срещу него. Таки осъзнавал, че без жертви нямало как да се мине, но важното било, те да бъдат от периферията на организацията му. Именно заради това, пресметливия грък решил да остави в лапите на ченгетата, най-вече хора от средното ниво на организацията, а да спаси офицерите си от които реално зависило бъдещето на цялата му империя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 134| 9282 |26.11.2010 Троянският игумен: Няма да подам оставка! Ищецът: Срам! . 8| 13983 |24.11.2010 Разследват скандална адвокатка за имотни измами . 69| 12955 |18.11.2010 Несебър претендент за “Град на идиотите” . 3| 7479 |15.11.2010 Държавата "ослепя" за децата с аутизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads