Реклама / Ads
9| 16354 |11.12.2013 ЪNDERGROUND

Убиецът Илиян Тодоров изчезна, видели баща му с пушка

.
Източник: Булфото
Страх или апатия цари в Перник заради Илиян Тодоров, който получи доживотна присъда за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров?! Проверка на Фрог нюз показа, че местните жители или нищо не знаят за техния съгражданин или изобщо нищо не са чували за престъплението, в което е обвинен.
 

 

Поне 20 души заявиха пред медията, че са запознати с убийството на Васил Александров (24 г.) и Кирил Въжаров (21 г.) от телевизията, и нищо повече не знаят за него. Сред тях бяха и група младежи, на годините на Илиян, които с хитра усмивка отрекоха да познават съгражданина си. По изражението им може да се предположи, че те са негови приятели, които в знак на солидарност са решили да мълчат. Може, разбира се, нашата хипотеза да не е вярна, но поне лицата им говориха това.

 

Само двама жители на Перник казаха, че познават Илиян Тодоров и неговия баща Венцислав Тодоров. Единият от тях разказа, че от дълго време не е виждал осъдения на доживотен затвор, а баща му го е срещал за последно с пушка, тъй като отивал на лов. Мъжът не вярва, че Илиян е отнел живота на двете момчета, а трето е ранил, тъй като бил по природа страхлив. „Прякорът му беше Мишока заради плахостта му. Познавам психиката на този спорт – хокея. Неговите спортисти са много избухливи. Че Илиян ги е намушкал, ги е намушкал, но го е направил от страх. До колкото знам, хокеистите са започнали да бият него и приятеля му и той ги е намушкал в гръб. Заговорил е една от девойките и това е преляло чашата. Сега къде е, не знам. Татко му има възможност да го изкара в чужбина”, смята познатия на Венцислав Тодоров и сина му.

 

Другият перничанин, който познава Тодорови, ги определи като свестни хора. „Бащата на Илиян много тежко преживя случилото се със сина му”, лаконичен бе мъжът.

 

Къде се намира сега Илиян, на този въпрос никой не може да даде отговор. Самият Венцислав Тодоров също твърди, че не знае къде е синът му. В същото време уверява, че не е напуснал пределите на страната ни. Следващото неизвестно е защо осъденият не е получил мярка „задържане под стража”, за да няма възможност да се укрие.

 

За да стане ясно защо се стигна до такъв абсурд, потърсихме мнението на специалист по Наказателно право. По неговите думи  законът не задължава съдът да изисква задържане.

 

„Лицето е признато за виновен от ВКС. Но той не привежда присъдата в изпълнение, а това го прави Софийски градски съд. Тогава Софийска градска прокуратура се свързва с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. В конкретния случай лицето не е задържано, тъй като е оправдано от Софийски градски съд. Апелативният съд не е длъжен да поиска такава мярка, понеже постановеното от него, не е окончателно”, разясни процедурата адвокатката по наказателно право Тезгюл Люфиева.

 

От Министерството на правосъдието увериха, че вече обмислят как да се избегнат следващи такива случаи. „Не изключваме и варианта за промяна на Наказателния кодекс”, допълниха от ведомството на Зинаида Златанова.

Припомняме, че т.нар. братя Галеви също бяха осъдени на трета инстанция, но изчезнаха преди да отидат в затвора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11887 |08.12.2013 Всяка шеста кола задигната от Хастара . 5| 10782 |06.12.2013 Макиавели боцна балона "Кинкалерия" . 50| 13575 |05.12.2013 50 г от присъединяването ни към СССР. До главния прокурор . 7| 11667 |03.12.2013 Близнака пред Фрог нюз: Никой не ме е притискал за показания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads