Реклама / Ads
11| 6190 |11.08.2015 ПОЛИТИКА

Бареков внася сигнал срещу Първанов в ДАНС и Брюксел

.
Николай Бареков
В качеството си на евродепутат ще внеса сигнал срещу Първанов в ДАНС, Брюксел и Европейската комисия, ще настоявам компетентните органи да извършат проверка на произхода на средствата, с които Ивайло Първанов е купил хотел "Стримон Спа" в Кюстендил, заяви лидерът на "България без цензура", цитиран от партийния пресцентър.
 
"Службите трябва да проверят парите за хотела. Нека да се види откъде са дошли средствата. На мен ми беше направена пълна данъчна ревизия. Преди това през подобна проверка мина и Бойко Борисов. Не може едни да бъдат проверявани, а други не. Законите важат за всички", каза още евродепутатът.

Юристите на "България без цензура" вече анализират документите, които ще бъдат внесени в родното ФБР, прокуратурата и ЕК, пише още в съобщението.

Бареков попита защо мълчат "колегите" от "Протестна мрежа", които дадоха него на прокуратурата. По думите му техният глас на общественици замлъкнал, когато "управляват заедно с Реформаторите и агент Гоце".

"Защо се прикрива връзката между Румен Петков и КТБ и не се ли интересуват Реформаторите "Кой" събра в една коалиция тях самите, хората на Костов и тези на агент Гоце. Нали уж бяха смъртни врагове? Как така в рамките на една година във властта се събират огромни милиони за хотел? Нали държавата вече не се източва, по думите на премиера Борисов? Има ли пране на пари от провалени руски проекти, за които днешният ортак на Реформаторите беше явен и активен лобист?", пита още Бареков.

И добавя, че се надява на активно съдействие на службите за падането на завесата откъде е произходът на милионите на Първанов, при положение, че не са декларирани пред Сметната палата, както следва по закона.

Според бивишия журналист оправданията му по телевизията били явно объркани и пълни с "нелепици и гузно замазване на тежката криминална схема".

Преди дни Първанов обясни как единият от двамата му синове е успял да придобие луксозен петзвезден комплекс.

"Трудно ми е да ви кажа, но става дума за пари, които са събрани в резултат от неговата трудова дейност. Първо. И второ - подпомогнали сме го и ние, със съпругата ми. И трето, разбира се, взел е кредит (от 270 000 лв. - б.р.), с който ще закупи една част от тези акции", каза лидерът на АБВ пред bTV.

Той уточни, че с жена си са дали около 1/3 от парите, за което имали възможност, защото имал над 30 години трудов стаж, а през последните 25 години бил на високо платена работа.

27-годишният Ивайло Първанов е завършил финанси в УНСС и е имал участие в една фирма досега. Той отговори писмено как е купил акциите на хотела, като заяви, че дружеството, което е придобил, има големи дългове от над 3 милиона лева. Първанов-младши пише, че произходът на парите за хотела са: "собствени средства, дивиденти и заем от фирма "Айви СМ" ООД, където същият е съдружник".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5825 |20.04.2015 "Алфа Рисърч": Борисов нагоре, Бареков изчезна от изборната карта . 11| 6593 |23.03.2015 Любен Дилов – син: ПФ и РБ внасят лобистки закон за ЛУКойл . 33| 7974 |23.02.2015 Бареков: Половината от депутатите ми са на заплата при Ковачки . 35| 10647 |03.01.2015 Татяна Дончева: Ще стана прима балерина, ако се гласува за Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads