Реклама / Ads
2| 4470 |15.07.2021 ПОЛИТИКА

Борис Цветков: Не е вярно твърдението на Борисов, че в София се строят около 60 детски градини

.
Дефицитът на места в детските градини се превърна в хроничен проблем на София, без изгледи за скорошното му решение. Това заяви Борис Цветков, председател на РС на БСП – Искър и член на Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП), по повод изказване на Бойко Борисов, че в столицата се строят около 60 нови детски заведения.
 

„Не само не се строят, но и не са построени за целият над 10-годишен период, в който той и Йорданка Фандъкова управляват столицата и държавата. Тази цифра се опровергава и от кмета на София, която определя броят на строящите и ремонтиращите се нови детски ясли и градини на общо 17, а не 50-60, както твърди Борисов“, обясни той.

 

Цветков настоява да се създаде работещ механизъм с участието на родители и родителски организации, който да гарантира, че за всяко родено и регистрирано в столицата дете ще бъде осигурено място в ясла или градина.

 

Социалистът за пореден път призова Столичната община да започне незабавно строителството на 60 нови забавачки. Той предлага и да се освободят сгради и дворове на детски заведения, заети от външни държавни или частни структури.

 

По думите на Цветков компенсациите не са цел, а временно решение. Той припомни, че тази година извън детските ясли и градини остават 12 500 деца. „Около 6 800 от тях са без места в ясли и нямат право на компенсация. А от неприетите 5 700 деца в детски градини в София само под 500 деца ще получат обезщетение и то с голямо закъснение и с много бюрократични и административни трудности и пречки“, каза председателят на РС на БСП – Искър.

 

„Затова ще внесем в парламента и промени, гарантиращи изплащане на компенсации на неприетите деца в общински и държавни детски ясли. Трябва да отпаднат и административните трудности и изисквания към родителите на неприетите малчугани в забавачките“, категоричен е Борис Цветков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11959 |13.07.2021 Борисов проплака, имал призовка от Рашков за снемане на сведения /видео/ . 4| 16747 |12.07.2021 Първан Симеонов: Трудно ми се вижда Борисов един ден пак да се върне . 16| 37940 |11.07.2021 Владимир Береану: Борисов говореше днес пълни идиотщини . 56| 31892 |21.06.2021 Българите: Борисов е най-корумпиран, 79% не вярват на властта му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads