Реклама / Ads
51| 12199 |20.10.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Изборите са почти неизбежни, БСП да мисли

.
Исках да чуя настроенията на партията, защото това са кметовете на най-големите градове, председателите на общинските съвети, евродепутати. Изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. Народът ни зададе задача, която дори математиците не могат да решат в момента.
 
Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е безпринципно правителство, добави той. „За съжаление, такива като БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята именно поради погазване на принципи. Държавата е важна, но тя може да бъде управлявана само от стабилно, принципно правителство, което може да взима решения”, заяви Борисов. Ние гледаме много отговорно на това.

Не е честно през няколко месеца на президента Плевнелиев да му се вменява в дълг да съставя служебно правителство. Можем ли да нарушим това, което сме заявили предавателно по време на предизборната кампания, е най-големият въпрос, посочи лидерът на ГЕРБ. По думите му взето е решение да бъдат проведени още едни консултации с четири от партиите.

Реформаторите са на първо място, те са единственият неоспорим наш партньор въпреки проблемите, които има там, заяви Борисов. „Аз съм твърдо за единство на Реформаторския блок и сме длъжни с тях да се разберем още повече, че техните лидери заявиха, че над 90% ни съвпадат програмите. Тогава не виждам някакви различия. Да не говорим по тема съдебна система, енергетика – там имаме общи виждания”, каза още Бойко Борисов и добави, че на досегашните преговори екипа на ГЕРБ се е справил много добре.

С ДПС, ББЦ и Атака няма да има повече преговори, заяви още той. Единственото нещо, което ни казват от Брюксел, е направете си стабилно правителство.

Другият понеделник в 11 часа пак ще се съберем, когато имаме до голяма степен изчистена позиция, с който може да управляваме. До тогава поне за партията трябва да имаме изчистена концепция, коментира още той.

Преговорният екип ще води и втория етап от преговорите, Борисов ще присъства, когато се подготви коалиционното споразумение, заяви самият той. Не мога да говоря, от името на другите партии да подклаждат напразни надежди, заяви Борисов на въпрос очаква ли БСП да проявят разум.

„Европа се управлява от ЕНП/ПЕС. Да преговаряме още веднъж с БСП дори не за управление, а по теми, които биха могли като безспорно отговорна лява партия, член на ПЕС, да поемат като ангажимент, също би било голям успех”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

ДПС имат време да си отчетат грешките, защото всички партии поставят като незаобиколим фактор въпросите кой, защо и как относно техните назначения. Те трябва да направят ревизия на тяхната политика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 9117 |16.10.2014 Борисов: Искат от мен да стана Ратко Младич! Няма да го направя! . 9| 5069 |09.10.2014 ЦИК: Над 188 хиляди недействителни бюлетини на изборите . 35| 6463 |30.09.2014 Борисов: Нямам илюзии, че Реформаторите искат коалиция с ГЕРБ . 65| 6578 |27.09.2014 Бойко Борисов: Ще подкрепя БСП, ако ни бият на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads