Реклама / Ads
97| 7229 |12.06.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: С Първанов България ще фалира като Гърция

.
Бойко Борисов
Вече съм намерил кандидат-президент, който да бъде приет. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова ТВ.
 

Според него кандидатът е много силен и очаква той да получи подкрепа.

Борисов се надява на предстоящите местни избори ГЕРБ да спечели поне 6-7 големи града. Той категорично отхвърли възможността партията му да подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева и отбеляза, че не е забравил какво е казала Кунева по негово адрес, след като тя е видяла само добро от него.

Премиерът Борисов заяви още, че бившият министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски има най-голяма заслуга за членството ни в Европейския съюз. По думите му бившият премиер и цар е най-подготвен за поста президент:

„Няма президент, канцлер, който като дойде в България да не ме пита: „Какво прави царя".

Според Борисов оставането на НДСВ в Тройната коалиция след присъединяването на България към ЕС обаче е "изиграло лоша шега на Сакскобургготски".

„Ако оставите Първанов, държавата ще фалира като Гърция". Така министър-председателят коментира заявката на президента Първанов да остане в политиката и след като изтече мандатът му на държавен глава пред репортери в Етрополе, където направи първа копка на започващата реконструкция на уличната мрежа.

По думите на Борисов Първанов е добре дошъл на избори, когато пожелае.

На въпрос за отправените от президента критики за приемането на България в Шенген, премиерът отсече: „След като с огромно болшинство Европейският парламент призна, че правителството и държавата са изпълнили на сто процента критериите, думите на Първанов са нагли", допълни премиерът.

Що се отнася до кога ще бъдат увеличени увеличени заплатите и пенсиите, министър-председателят каза: "Когато започнете още по-добре да работите. Ще се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5749 |12.06.2011 В БСП искали главата на Първанов . 40| 6363 |10.06.2011 Борисов: Пишат компромати така, че да се отвратиш от тях . 77| 5910 |09.06.2011 Бойко Борисов: Президентският пост не е нужен на ГЕРБ . 71| 5669 |08.06.2011 Борисов: Ще се боря за президент, но след 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads