Реклама / Ads
1| 6285 |30.11.2016 ПОЛИТИКА

БСП: С кабинет „Борисов 3” оставаме в опозиция

.
Какво означава вариантът нов кабинет в рамките на този парламент? И Патриотичният фронт ли ще е мандатоносителят? Каква ще бъде подкрепата на ГЕРБ и позицията на БСП. Тези въпроси след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) коментираха Валентин Радев от ГЕРБ, Атанас Зафиров от БСП и Румен Христов от РБ.
 
„Да, лидерът ни каза, че ние ще подкрепим такъв кабинет, ако мандатоносителите намерят смелост и програма, която да преведе страната през политическата криза”, каза представителят на ГЕРБ Валентин Радев пред bTV.  

На въпроса дали министри на ГЕРБ биха участвали в такъв кабинет, каквато заявка вчера направи Валери Симеонов от Патриотичния фронт, Радев отговори, че предстои това да се уточни, но като цяло ГЕРБ имат много успешни министри.

БСП има категорична позиция – ние оставяме опозиция в този парламент, ясен беше Зафиров.

Той попита кога всъщност Борисов е казал, че ще подкрепи правителство на реформаторите или на патриотите. „Преди шест дни той каза, че няма да го подкрепи. Защо стана тази промяна? За да се заметат следите”, предположи Зафиров.

За да решим дали да подкрепим такъв кабинет, трябва да е ясна каква ще е програмата му, обясни Румен Христов. Според него президентът вероятно ще връчи мандата на патриотите, а не на реформаторите – защото ПФ са взели повече гласове от РБ на президентските избори, а и от ПФ имат нагласа да формират кабинет.

Симеонов показва отговорно политическо поведение – каза, че дори и БСП ще потърси за подкрепа – т.е. готови са да търсят всички експерти, само и само да преведем държавата през кризата, добави Радев.

Това бавене е доста притеснително, коментира пък Зафиров желанието на президента да намери начин за формиране на нов кабинет в рамките на този парламент.
Бойко Борисов: Оставям ПФ и РБ да поемат отговорностКойто иска да има мандат, да си има премиер и министри, каза след КСНС премиерът в оставка

„Това е опит за гарантиране на собственото му политическо бъдеще, това е един кабинет „Борисов 3” – хората са същите, целта на Плевнелиев явно е да си гарантира следващото еврокомисарско място. БСП няма да участва в този сценарий”, категоричен беше представителят на левицата.  

Няма как с 38 народни представители да участваме във властта, предсрочните избори трябва да са в края на март, е позицията на БСП.

„Не мога да разбера за какво тежко положение се намира България сега – всички обясняват в какво блестящо състояние е България. За какво тежко положение говорите? И защо си подавате оставката?”, обърна се Зафиров към представителите на ГЕРБ в задочен спор.

Борисов няма да премиер, това е ясно, но ще подкрепяме политики, които и досега са подкрепяни от кабинета, каза още Радев.  





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2294 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4697 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4860 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5685 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads