Реклама / Ads
8| 6315 |05.08.2018 ПОЛИТИКА

БСП се разграничава от Бенчо Бенчев: Вън от ОС на Бургас

.
Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015г. като гражданска квота.
 

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на гр.Бургас незабавно.

 

Междувременно, БСП - Бургас също призова Бенчев да подаде оставка от поста. На изключително кратко заседание, Бюрото взе това решение и призова съветниците от групата на БСП в Общинския съвет също да изключат колегата си. Решението е взето на база информация в медиите, както и изявлението на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Бенчев може и да не се съобрази с него, защото е от гражданската квота. Председателят на партията в Бургас Живко Господинов обясни какво биха предприели останатите членове, ако Бенчев не се съгласи да напусне поста:

 

"Групата се разпада и той остава като независим общински съветник. Считаме, че това е по-добрият вариант към момента и колегите са съгласни с мен. Благодаря им, че подкрепиха и позицията, която ръководството изработи".

 

Всеки момент се очаква от ръководството на БСП от Изпълнителното бюро да дадат повече подробности за тази позиция в Бургас.

 

Предполага се, че Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков-Очите и бившият депутат от ДПС Несрин Узун, все още е в Бургас - на разпит в областната дирекция на полицията. Има вероятност и вече да е конвоиран вече в София.

 

В коментар по повод задържането му, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в профила си във Фейсбук: "Много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край".

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7067 |04.08.2018 ”Зелените” искат главата на министър Нено Димов заради концесии на Христо Ковачки . 9| 10928 |04.08.2018 Ако има ”Оскар” за политическо безочие, премиерът Борисов ще е първият носител . 3| 4890 |04.08.2018 Заев подава оставка при провал на референдума . 12| 11166 |02.08.2018 Андрей Райчев: Ако ГЕРБ загубят на местните избори, ще има предсрочни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads