Реклама / Ads
67| 14498 |10.08.2014 ПОЛИТИКА

Деца на бивши партийни величия в БСП листите

.
Деца на бивши партийни величия влизат на избираеми места в червените листи в София. Това стана ясно след градската конференция на столичните социалисти , на която с тайно гласуване бяха подредени списъците за кандидатдепутати от второто място надолу.
 

Водачите в трите софийски района ще бъдат избрани от Националния съвет следващата седмица, информира 24 часа. За 23 МИР се спряга Румен Овчаров, за 24 МИР - Стефан Данаилов или Кристиан Вигенин, а 25 МИР традиционно се води от лидера на партията Михаил Миков, но вчера заявка за мястото даде и заместникът му Янаки Стоилов, който бе класиран първи в гласуването за района.

Делегатите посочиха като първи за 23 МИР досегашния депутат Жельо Бойчев. Веднага след него се нарежда синът на социолога Михаил Мирчев - Стоян. Младият икономист беше и в миналите листи, но на неизбираемото 30-о място. Сега Стоян Мирчев има шанс да продължи делото на дядо си, чието име носи, който бе член на ЦК на БКП и депутат в последното ВНС.

Известни деца са и в листата на 24 МИР. На 7-о място е дъщерята на Нора Ананиева Ана. Адвокатката се бори и за предното НС, но от 11-о място. След нея е дъщерята на поета и функционер на БКП Павел Матев Уляна. Вчера делегати представиха режисьорката на Румен Овчаров. Следващ е внукът и съименник на Георги Димитров, който на миналите избори игра от името на партия “Българската левица”. Първи пък бе класиран ексдепутатът Георги Свиленски.

 

Много от кандидатите отидоха на балотаж. В листите са ексдепутатът от Бизнес блока на Жорж Ганчев Радослав Каратанчев и правозащитникът и бивш съветник на Сергей Станишев като премиер по ромските въпроси Румян Русинов.

След пленума на червените в петък и на градската конференция вчера се чуха остри думи срещу Драгомир Стойнев. Бившият министър на енергетиката обаче не бе в залата, за да се защити. БСП да не допуска в листите си хора, заради които ще се налага да се обяснява, иначе няма да се представи добре, поиска социологът Юрий Асланов. Тези избори били съдбоносни, защото “партията е болна, но не е на смъртно легло”.

 

Румен Овчаров пък призна, че е говорил с Миков за отстраняването на Стойнев

от ръководството. Всеки трябва да носи отговорност за решенията си, но лидерът не пожела да се откриват нови фронтове и избра междинен път, разказа той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6945 |22.07.2013 Режат наполовина партийните субсидии ? . 20| 6982 |07.11.2011 Партийни феодали превърнаха кметската власт в автономна губерния . 40| 9054 |22.06.2011 Г. Кадиев: Как да съм гей, имам три деца, ставам и за президент . 23| 17669 |20.09.2010 Палежът на партийния дом сложи началото на голямото замитане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads