Реклама / Ads
27| 6977 |21.01.2015 ПОЛИТИКА

ДПС и ГЕРБ се хванаха за гушите за политическите чистки

.
Зам.-председателят на групата на ДПС и бивш министър на екологията Станислав Атанасов
Депутатите стартираха днешното заседание със скандал. Списък с имена на кадри на ДПС, уволнени по политически причини, стана повод за крамоли в Народното събрание. Още в първите минути бившият екоминистър Станислав Атанасов изчете имената на лицата, които според ДПС са премахнати в политическа чистка. В отговор цялата група на Патриотичния фронт, начело със зам.-председателя на парламента Красимир Каракачанов, напуснаха демонстративно залата.
 
В декларация, прочетена пред останалите депутати, Атанасов обяви, че "заради две ксенофобски партии - Патриотичен фронт и Реформаторски блок", има нови 30 уволнени по политически причини. С тях общият брой става 295. Станислав Атанасов изчете имената на тези, които според ДПС са репресирани, като добави и техния ценз. Оказа се, че всички имат висше образование.

Муса Джамал Палев - висше образование, социални дейности и бизнес администрация. Назначен на негово място Димитър Димитров - бивш член на СДС. Уволнен Мохамед Асанов Рушидов - висше образование, инженер агроном. На негово място назначен Антонела Донушева от ГЕРБ, изброи Атанасов.

Депутатът подчерта, че на място на уволнените са назначени предимно кадри на ГЕРБ, а след това се закани да представи черния списък в Брюксел. Ще продължим с изчитането им следващата сряда. Както гласеше и ангажиментът ни, след това предстои премиера на живия летопис на политическата репресия в ЕК и ЕП, каза Анастасов.

В отговор на трибуната излезе Цвета Караянчева от ГЕРБ, която отвърна с друг списък - този път на политическа чиста в годините, през които властта е била в ръцете на ДПС. „Този поменик, който изчете Станислав Анастасов, аз ще го продължа, но в по-различен контекст. Това, което направиха ДПС и БСП за няколко месеца, няма стигане. За първите четири месеца от своето управление в Благоевград са уволнени 86 човека, в Бургас има 44 уволнени, във Варна - 29, във Враца - 45, Пазарджик - 54, в Плевен - 82. Говоря ви за хора, които са доказали своя професионален опит, а не с купени дипломи", каза на свой ред Караянчева.

А по повод високото образование на уволнените от списъка на Станислав Атанасов, добави: "Имате ли диплома от Техническия университет в Мюнхен? Вие с недоказаното образование ми говорите за образование!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5965 |22.12.2014 ГЕРБ въвеждат задължително гласуване за местните избори? . 19| 6891 |28.11.2014 ГЕРБ не щат ни Бареков, ни отлюспените от ДПС . 26| 8841 |26.11.2014 Вел. Енчев: Скъсване с ГЕРБ и РБ заради Исмаилов ще е ксенофобия . 11| 10103 |24.11.2014 Бойко сменя лидери на ГЕРБ до Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads