Реклама / Ads
10| 43257 |22.08.2021 ПОЛИТИКА

Георги Пирински: Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него

.
Георги Пирински
”При мен спорът не беше за двойно гражданство, а дали съм по рождение български гражданин. Кирил Петков ясно заяви, че се е отказал от своето двойно гражданство. Съмнението идва от там, дали няма да работи в полза и на другата държава. Въпросът вече е дали Конституционният съд ще се хване за буквата на закона”. Това заяви Георги Пирински от БСП пред BGonAir. Според бившия председател на парламента Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него.
 

"Конституцията е основата, на която живеем заедно, да бъдем обединени, за да има сила. 45-ият парламент възобнови интересът към НС, но така и депутатите не се разбраха. 46-ият ни връща крачка назад. В парламента идеята е да се срещнат различните интереси. Народните представители се кълнат, че ще спазват законите и ще се ръководят от интересите на народа. В момента те са свързани с това, да се направи правителство, а днес има състезание кой да бъде опозиция. Онова, което виждаме, е абсурдно, но това, което стои отзад, едва ли е толкова абсурдно... Има интерес НС само да вдига шум. Тезата за плаващо мнозинство е перфектното решение да освободите Министерския съвет от отговорност. Абсурдно е да си играем на избори през 3 месеца. Очевидно от ИТН зависи, дали третият мандат ще бъде реализиран. Немалка част от избирателите не търсят позитивното, а искат по-силно да изритат онова, което имаме в момента. ИТН нагло пренебрегва здравия разум. Измамното решение е да вървим към силната ръка на президента, парламентът е този, който трябва да взима решенията", каза още Пирински.

 

"Не е достатъчно добър вариантът, който предлага БСП - служебният кабинет да продължи работата си като редовен. Огорчаващото е, че още на изборите на 4-ти април хората не разпознават левицата като носител на промяната. БСП не доказа, че е категорична опозиция на ГЕРБ. Тя се трансформира от демократична в лидерска. Този въпрос трябва да се постави на конгреса на партията, който ще е до края на годината. Оставката на Корнелия Нинова е поискана от няколко месеца", допълни Георги Пирински.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4587 |19.08.2021 Георги Гьоков, БСП: Ще подкрепим актуализация на бюджета за ДОО, имаме предложение за преизчисляване на пенсиите . 3| 4674 |17.08.2021 Георги Кадиев: Задължително е да има актуализация на бюджета . 23| 12616 |16.08.2021 Анализатор: Казусът с Кирил Петков и някои глупости в Конституцията . 27| 34113 |12.08.2021 Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват: ”Ами ние сме с него”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads