Реклама / Ads
3| 5783 |02.10.2017 ПОЛИТИКА

ГЕРБ се съгласи на обществен дебат за Комисията по досиетата

.
ГЕРБ искат отлагане на процедурата за избор на председател на Комисията по досиетата. В декларация от парламентарната група на партията се обявяват и против идеята на БСП на мястото на комисията да бъде създаден Институт за национална памет.
 
Според ГЕРБ преди избора на председател на комисията по досиетата, трябва да има широк обществен дебат с активното участие на всички партии, неправителствени организации. Хората на Борисов обаче смятат, че закриването на Комисията ще доведе до потулване на истината за репресивните действия на тайните служби по време на комунистическия режим. В сряда изтича срокът за предложения кой да оглави комисията, съобщи БНР.

До момента само ГЕРБ официално са обявили, че ще застанат зад кандидатурата на депутата Антон Тодоров. Срещу Тодоров обаче се обявиха 33-ма интелектуалци и журналисти. В протестно писмо те посочиха, че Тодоров не би бил безпристрастен. И би използвал комисията за кална борба срещу хора, принадлежащи към сегашната демократична опозиция.

Сега вече не е ясно дали управляващата партия подкрепя още Антон Тодоров за шеф на Комисията по досиетата, след като мнения на хора от различни сфери на обществото поставиха под съмнение моралния облик на този човек, разобличавал допреди няколко години Борисов и неговата "шайка" ,  а днес убеден привърженик на премиера и управлението му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4413 |29.09.2017 Сезираха прокуратурата за обществена поръчка, дадена от Ангелкова . 3| 4998 |17.09.2017 Раздуват обществени поръчки за ремонти на улици в Доспат . 1| 4649 |13.09.2017 Пламен Таушанов: Къса се връзката между директора и Обществения съвет на Фонда за деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads