Реклама / Ads
56| 16069 |15.07.2020 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Борисов се спасява, той е главният зависим от Пеевски

.
Христо Иванов
Любимецът Горанов е изхвърлен като перце от прозореца. Борисов се опитва да се спасява. Борисов е главния зависим от Пеевски. Той го държи през прокуратурата. Той е зависим от Пеевски и службите, които са червиви от кадри на Пеевски.
 

Борисов знае, че си тръгва и печели време. Пеевски се е вградил в държавната администрация като дървояд. Всички тези криминални типове, които се подвизават там и около прокуратурата, и вътре в нея - това е тъканта, от това е направен Пеевски. Това всичко трябва да бъде изчистено. Това започва с бърза реформа на прокуратурата,  допълни той в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.  

 

Според него е необходимо да се стигне до парламентарни избори възможно най-бързо.

 

Един ден, когато хотел Берлин се разпадне, ще излезе огромно количество записи. Но няма да е лесно да се разгради модела, каза още той.

 

В разговора се включи и Иво Мирчев от Добрич: Вариантът е само един - оставка, предсрочни избори и оставка на Гешев. Няма други варианти. Ако Гешев и Борисов си правят илюзии, че с трикове може да печелят време, те не си дават сметка, че поставят съдбата на страната на карта, каза той.

 

Дълбока реформа на прокуратурата Да се освободи сегашния Висш съдебен съвет. Трябва дълбока конституционна реформа. Да има ясна отчетност на прокуратурата пред парламента, категоричен бе Иванов.

 

Трябва и ясни преговори между политически сили за спасителен икономически план за възстановяване на България. С реформа в правосъдието трябва да гарантираме, че парите няма да бъдат откраднати и да отидат за модернизация, посочи съпредседателят на Демократична България.

 

Оставката на Гешев е важна стъпка, но не достатъчна. Гешевци колкото щеш, Франтишек..За да има махане на модела Гешев, Цацаров, Филчев трябва дълбока конституционна реформа и нов парламент..., обобщи Иванов.

 

Борисов повече не може да бъде премиер. Готови сме да управляваме. Тази страна има нужда от модернизация, от електронно управление, защото светът се променя, заяви още той.

 

Никой не може да каже, колко ще са големи ГЕРБ след промяната. В следващия парламент повече от половината политически формации да са нови, прогнозира още политикът.

 

Никога не съм се отказвал да гледам Пеевски в очите и да съм му враг. Никой не може да очаква от мен, да се откажа от реформата в правосъдието, завърши Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 15498 |09.07.2020 Христо Иванов: Тази вечер ще поискам от Борисов да поеме отговорност . 20| 13038 |08.07.2020 Николай Марков: Премиерът Борисов носи отговорност за мутризацията в НСО . 10| 10205 |07.07.2020 Анализатори: Борисов знае кой го е снимал и откъде са снимките . 31| 12158 |01.07.2020 Проф. Иво Христов: САЩ, Китай и Русия гледат на ЕС като на плячка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads