Реклама / Ads
59| 11074 |11.10.2020 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Приемам това да ми е грешката и грехът - обвинението на Борисов, че съм го подвел

.
Христо Иванов:
Нека господин Борисов да има срещу мен това обвинение, че съм го подвел. Приемам това да ми е грешката и това да ми е грехът.
 

Това заяви Христо Иванов в интервю на Мария Цънцарова в предаването "120 минути" по бТВ.

 

Бившият правосъден министър във второто правителство Бойко Борисов и настоящ съпредседател на "Демократична България" отговори на въпрос дали е излъгал Борисов при встъпването му в длъжност като правосъден министър с думите:

" Може и така да го погледнете. Приемам такава формулировка. Дали съм го излъгал или просто съм го въвел в заблуждение с мълчанието си, няма никакво значение. Въпросът е, че аз всеки ден съм се борил срещу статуквото в съдебната власт като министър, по същия начин, по който съм го правил преди или след това."

Иванов каза още, че това се морален казус, но не смята, че е нарушил морала по някакъв начин.

 

Иванов бе категоричен, че  когато през 2013 г. е написал в свой пост, че Борисов е мутра, наистина го е мислел.


"Истината е, че това е стилистика, която, така да се каже, във „Фейсбук”, е достатъчно приемлива, но това, че Борисов има история със СИК, с ВИС, че има история именно в тези структури, в тези години. Това, че когато тези структури имат изгода от това да ползват държавата като свой инструментариум, да започнат да превръщат държавните институции в бухалки и Борисов заедно с тях мигрира от другата страна. Това, че той обслужва един модел, в който наистина държавата се ползва за бухалка, за разчистване на сметки спрямо едни се ползва за това да гарантира безнаказаност на други, тоест – това, което правят рекетьорските организации – натискат едни, а на другите осигуряват, така да се каже, защита – това е реалност, в която ние живее до ден днешен.", каза още бившия правосъден министър.

 

Иванов обясни,че тогава е виждал Борисов по същия начин, по който го описва и сега. "Но аз не съм отивал да ставам негов министър, това е много важно да се разбере. Отивал съм да бъда министър на Републиката и съм се държал като такъв." Той припомни, че е настоявал за разследане на казуса „Двете каки” именно в качеството си на мнистър.

 

"Той ми каза, че няма да пипаме Цацаров и че единственият случай, в който можем да пипаме прокуратурата, е, ако Меркел му каже това, цитирал съм го многократно.", каза още Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7393 |06.10.2020 Иво Христов: Брюксел бе принуден да признае тежката криза на демокрацията в България . 11| 9618 |31.08.2020 Политологът Б. Попиванов: Властта ”хвърля димки” за да обърка протестиращите . 40| 11747 |08.08.2020 Христо Иванов: Няма да Ви се получи да ми лепнете Вашето петно на СИК . 35| 16934 |04.08.2020 ”Росенец” 2: Христо Иванов отново с акция край летните сараи на Доган /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads