Реклама / Ads
17| 8805 |10.02.2023 ПОЛИТИКА

Илиян Василев: Крайно време е Румен Радев да бъде третиран като заплаха за националната сигурност

.
В своя профил социалната мрежа Фейсбук анализаторът Илиян Василев посочи, че е крайно време Румен Радев да бъде разглеждан не като гарант, а като заплаха за националната сигурност на България.
 

Според анализатора Илиян Василев най-голямото основание за искане на импийчмънт на президента е това, че Радев се е поставил над парламента, с което е нарушил конституцията, като "еднолично пренебрегна задължителни за изпълнение от всички институции решения на най-висшия орган на власт у нас - Народното събрание. Това е единствената политика и позиция, която държавния глава има право да заема и защитава." Всичко друго е нарушение на конституцията и държавна измяна. Василев допълва, че поведението на Радев е сравнимо с "брутално агентство" в полза на Русия, която сама ни е определила като "врагове" и "неприятели".

 

Ето пълния текст на публикацията на Илиян Василев:

 

Мисля, че е крайно време Румен Радев да бъде оценен и третиран като пряка заплаха за националната сигурност, като импийчмънтът му се превърне в главна тема на предстоящите избори. Това е и начинът за противодействие срещу инспирираните референдуми за президентска република от други руски агенти на влияние.


От достоверни източници разбирам, че той лично е наредил да не се приеме изключително изгодно предложение от страна на партньорите ни в НАТО за замяна на наше въоръжение за Украйна срещу модерно въоръжение /с логично малко доплащане/ на стойност над 1 милиард долара.


Дори министърът на отбраната е бил убеден, че е изгодно за страната, но Радев лично се е намесил с аргумента че е против износа на въоръжение за Украйна - нищо че има нарочна декларация на Народното събрание. И тук е най-голямото основание за импийчмънтът. Радев се постави над Парламента, с което наруши конституцията, като еднолично пренебрегна задължителни за изпълнение от всички институции решения на най-висшия орган на власт у нас - Народното събрание. Това е единствената политика и позиция, която държавния глава има право да заема и защитава. Другото е извън конституцията.


С поведението си той не само лиши българската армия от боеспособност, която тя няма в момента, не само нанесе огромни финансови загуби, защото ... тук прочетете внимателно .... така или иначе ще трябва да купуваме оръжие от партньорите ни, но по най-високи пазарни цени, след като явно не можем да се модернизираме с любимото му руско въоръжение. Нетният негативен финансов ефект се измерва с разликата между стойността на новите въоръжения за купувачи от съмнителни съюзници с още по-съмнителни президент /на тях се продава по най-високи цени/- от самолети до машини за пехотата и танкове, и признатата стойност на изнесените за Украйна въоръжения, които след няколко години, и вече, имат нулева, дори отрицателна стойност, доколкото ще трябват пари за утилизацията им.

 

И този прозорец на възможност се затваря в следващите два месеца, до офанзивата през пролетта, тъй като Украйна вече се въоръжава със западно оръжие и няма да има нужда от нашето съветско въоръжение. И всичко това заради поети ангажименти от Радев да не допусне България да помогне на Украйна да спечели срещу любимата му Путинова Русия.


А със заплахата си за вето срещу Росатом той окончателно откъсва България от европейското семейство - забележете, вече няма нищо, което да може да ни свърже с Росатом - след като диверсифицирахме доставките на ядрено гориво и след като така или иначе трябва сами да съхраняваме отработеното гориво. Останаха само резервните части, но там може да има дерогация, до намирането на заместители, а не да се налага вето върху целия пакет от санкции. Но на Радев му се иска да строим купените руски реактори?!?


Този човек е позор за страната ни. И е време не само за импийчмънт, но и за обвинение в държавна измяна. След като висши военни се възмущават!? Най-лошото е, че заради лични договорки на ГЕРБ и ДПС с Радев, тези пишман евроатлантици, предпочитат да си затварят очите пред това брутално агентство на Радев в полза на страна, която сама ни определя като врагове и неприятели.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10755 |05.01.2023 Илиян Василев: Радев е блокирал всички служби, митници и разследващи, за да не пречат на руската контрабанда . 7| 5333 |31.10.2022 Асен Василев: При втория мандат математиката не излиза, не съм оптимист за правителство . 11| 12303 |10.10.2022 Илиян Василев: Ако се вярва на Медведев, целта на руските удари може да е самият Зеленски . 0| 19016 |17.07.2022 Отцепилият се от ИТН Радостин Василев: Дилемата е „държавата или мафията“, със страх няма да стане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads