Реклама / Ads
52| 6524 |03.04.2013 ПОЛИТИКА

Кабаиванов: СДС стои стабилно на политическата сцена

.
Ние стоим стабилно на политическата сцена. Основната ни задача е посланията ни да стигнат до повече хора. Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС Емил Кабаиванов.
 

 "А това какво ще направим се диктува от проблемите на деня. А те са - трябва да се раздвижи икономиката, държавата трябва да се разплати с бизнеса, трябва да се премахне голяма част от ограниченията. Искаме да се приеме закон за фалита на физическите лица, защото не е редно само хората, които теглят кредити, да поемат риска на 100%", обясни Кабаиванов.Лидерът на СДС беше категоричен, че Валутният борд трябва да падне преди България да въведе еврото, но само при фискална и икономическа стабилност.

Кабаиванов заяви, че що се отнася до цената на тока - трябва да се бръкне в електроразпределителните дружества и много сериозно да се контролира разходите им. "Другите много чувствителни теми са образованието и здравеопазването. Парите за здравеопазването трябва да отиват за здраве, а не да крепят фискалният резерв", каза още синият лидер.

Емил Кабаиванвов заяви, че тази зима е била безснежна и един от приоритетите на партията е да се осигури качествена вода за голяма част от населението у нас, което ще усетят много силно това безводие.

На въпрос какви са евентуалните им партньори след изборите, Кабаиванов разкри, че срещу СДС е бил организиран един опит да се демонстрира пред обществото едно разцепление и после едно събиране в името на собственото оцеляване. "Когато Иван Костов създаде ДСБ, хората можеха да избират между един генерал и една класна или една демократична партия и те избраха демокрацията", обясни лидерът на СДС. Той е категоричен, че отношението към ГЕРБ трябва да е прагматично - те имат своите грешки. Ако СДС трябва да избира между нова тройна коалиция или дясно управление - ще избере дясното управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 7935 |11.07.2012 Е. Кабаиванов: Истинският седесар трябва да се държи мъжки . 60| 6217 |24.10.2011 Плевнелиев: Калфин ще работи за криза, аз за стабилност! . 19| 6026 |31.08.2011 Ал.Йорданов: Политическата самоизолация е опасна за управляващите . 39| 8414 |10.05.2011 К. Парамов: Политическата класа, блокираща движението, да се изчисти!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads