Реклама / Ads
19| 7379 |27.09.2011 ПОЛИТИКА

Кандидат-президент охранявал РЗС и СДС

.
Независимят кандидат за президент Димитър Куцаров е проверяван от спецслужбите за избухналия преди няколко месеца взрив пред офисите на РЗС и ДСБ в столицата. Това разкриха пред „Торнадо” източници от ГДБОП, пожелали анонимност.
 
Адската машина гръмна около 3,50 ч на 19 юли пред централата на РЗС на бул. „Дондуков” 15 и нанесе материални щети на сградата, а 20 минути по-късно бомба разтърси и района пред клуб „Илинден“ на ДСБ на бул. „Сливница“. Тогава като преки извършители бяха арестувани братята Веселин и Павел Ермалаеви, които по-късно Темида пусна срещу 2000 хил. лв. гаранция. Шефът на „Бодигард файер – К” Димитър Куцаров обаче също попада в полезрението на разследващите заради стари бизнес отношения с някои от жертвите на бомбените атентати  Оказва се, че неговата охранителна компания е работила по различни поводи с РЗС и СДС  и е отговаряла за сигурността на техни форуми. По-късно обаче партиите прекратяват бизнес отношенията си с охранителя, недоволни от работата му. Именно тези обстоятелства разследващите проверяват като евентуален мотив за отмъщение и реванш.

Да, работили сме с Куцаров, охранявал е наши инициативи, но вече не ползваме услугите му. Нямам преки отношения с него, възможно е да е настроен срещу нас, но МВР да разкрият автора на бомбата, коментира пред „Торнадо” Яне Янев. Той е убеден, че мотивът за атентата може единствено да е политически, за сплашване на опоненти. Близки до РЗС източници пък припомнят, че „Бодигард файер – К” се грижи за сигурността на РЗС по време на конгреса им в НДК преди две години. Тогава форумът бе уважен лично от Джефри ван Ордер.

Топлата връзка между хората на Янев и настоящия кандидат за президент Куцаров бил изневерилият на консерваторите Димитър Абаджиев. Хора от централата на РЗС са категорични, че се отказали от услугите на охранителя, защото били недоволни от работата на екипа му. От СДС казват, че нямат спомен да са наемали „Бодигард файер – К” за техни мероприятия, но близки до синята идея припомнят, че на 16 май 2005 г., когато се обсъжда и приема програмата на ОДС в зала на Бизнес центъра в „Младост”, именно хора на Куцаров се грижат за безопасността на участниците във форума. Активисти на „Раковски” 134 пък смятат, че Светлин Нейнски, настоящ съпруг на тогавашния лидер на СДС Надежда Михайлова, е връзката с „Бодигард файер – К” Около името на Димитър Куцаров бродят различни легенди. Запознати твърдят, че във фирмата му работят около 2700 гардове в цялата страна, но тя е в лошо финансово състояние. От друга страна пък политици разказват, че през лятото Куцаров предлагал на партии да го номинират за президент срещу 1 млн. лв., никой обаче не откликнал на офертите му. Освен това независимият кандидат да замести Гоце в президентството демонстрира висок финансов стандарт.

Възпитаникът на пожарникарския филиал на Академията на МВР в Симеоново се движи из столицата с чистак нов ягуар, следван от мерцедес джип и много гардове. И двете луксозни возила носят впечатляващия регистрационен номер 3000 (виж карето долу), установи репортер на „Торнадо”. Знае се, че това е любимото число и на сочения за „октопод“ Алексей Петров. Много са неизвестните и кой всъщност дърпа конците на охранителния бос, и кой го е пуснал като мюре в предизборната гонка, за да разсейва гласове и отвращава от кампанията хората. Партньорът на певицата Камелия Тодорова, която мечтае да е вицепрезидент, сам се изпъчи, че зад него са американските интереси. Анализатори от службите смятат, че следите водят към червените хардлайнери и обслужващите ги криминални обръчи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9292 |18.09.2011 Кандидат-президент заплашва журналист; вицето му праща пишещите в затвора . 38| 7619 |13.09.2011 Кандидат-президентите - негодни; ще се провалят . 48| 6313 |28.08.2011 Р. Христов: Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е Б. Борисов . 43| 6823 |16.07.2011 Станишев пробутал президентския човек Калфин за кандидат-президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads