Реклама / Ads
7| 4360 |31.10.2022 ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Ще подкрепим всеки, който застане зад нашите 16 политики

.
Кирил Петков
ПП ясно заяви, че няма да подкрепи ГЕРБ за сформирането на правителство с първия мандат, но ще подкрепи всеки, който застане зад нашите 16 политики, които са много важни за българските граждани.
 

Това заяви в ефира на БНТ " Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната".

 

По думите му от "Продължаваме промяната" очакват в парламента лидерите на ГЕРБ да направят разговор за тези политики, за да са сигурни, като конструктивна опозиция, кои ще подкрепят и кои не.

 

Според Кирил Петков ПП ще подкрепят политиката за покачване на минималната работна заплата на 860 лв., бюджетен дефицит от 3%, увеличаване на пенсиите с по-голяма скорост от инфлацията, допълнителни данъчни облекчения за младите семейства.

 

"Те трябва да знаят къде да очакват подкрепа. Ако тръгнат пак с инхаус поръчките - няма да ги подкрепим", каза Петков.


Той е категоричен, че искат да водят разговори по политики с хората, които могат да взимат решения.

 

"Ако Борисов е единственият, който взима решение, е по-добре да не говорим с контактьори. Първият мандат е отговорност на мандатоносителя и очакваме, че ГЕРБ биха започнали тази дискусия. Единственото ни условие е тя да бъде публична пред камерите, за да няма какъвто и да било риск за задкулисни договорки", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната".


Но това не означава, че се е променило мнението им за Бойко Борисов, каза още той.

"Означава, че ние винаги и сега вярваме, че ако ГЕРБ можеше да се реформира и да излъчи младите си лидери напред и наистина те да взимат решения, това би било много по-лесен разговор, но след като Борисов държи да бъде на лидерстката си позиция, има много по-голям смисъл да се говори с хората, които взимат решения, отколкото да се пращат емисари и контактьори, които могат само да предават съобщения", каза Кирил Петков.


Ако мандатът дойде при ПП, те ще поканят всички политически партии също пред камери, за да обсъдят важните за България решения. Разговорите ще са по политики. Тогава ще решат дали има подкрепа за тях. От ПП днес са говорили за това и пред президента.

 

Петков повтори още веднъж, че ПП са дали обещание пред избирателите, че няма да направят коалиция нито с ГЕРБ, нито с ДПС, и биха си спазили това обещание. Ако ГЕРБ предложат кабинет с първия мандат, ПП първо биха им обяснили 16-те приоритета, ако ги предложат - ще гласуват "за", но за самия кабинет ще гласуват "против", допълни той.

 

Категоричен е също, че не биха влезли в разговори задкулисно.

Смята обаче, че Борисов е успял да направи някакъв тип коалиция, когато се е гласувал изборът за председател на НС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6072 |24.08.2022 Кирил Петков съди Борисов за половин милион: Време е да спрем тези стари лъжци и мутренските им похвати . 0| 4939 |19.08.2022 Кирил Петков: Ако е оптимално да не съм премиер, бих се отдръпнал. Следващият път ще подобрим нещата . 0| 4790 |23.06.2022 Кирил Петков: Страх ги е! Затова не могат да направят кворум . 0| 10865 |16.06.2022 Кирил Петков вдигна два юмрука в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads