Реклама / Ads
95| 9571 |26.11.2010 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Всяка атака срещу Филчев е страхотен бумеранг

.
Иван Костов
Филчев изпълни най-мръсните политически поръчки от Г. Първанов и елита на БСП; отнемането на визата на Р. Петков от американското посолство е силна подкрепа от САЩ за министър Цветанов; трябва "Чисти ръце" в МВР и дълбока реформа във ВСС, каза лидерът на ДСБ.
 

Медиите са прави да поставят въпросите така, както ги виждат, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Не съм бил прав, като съм се държал по начин да не отговарям на медиите, призна си Костов. Защо българската журналистика поде случая с Ваньо Танов, след като няма доказателства. Така става дебат между представителите на институциите и т.нар. обвинени. Ако тези, които събират доказателства, слезат на ниво на този дебат, съдник става общественото мнение, вместо да е законът. Това омаловажава проблемът, превръща го в пародия. Мястото на дискусията е в съда, категоричен беше Костов.

По-голямата тема е ще бъдем ли поканени в Шенген
, каза Костов и сподели тревога, че това няма да стане. Европейците казвали, че нямаме потенциал да приложим механизмите на Шенген, т.е. че българският съд оправдава контрабандистите, следователно не можем да пазим границата заради корупция. Те казвали точно това - съмнение, че в администрацията има корупция, добави Костов, който познавал европейския език и знаел какво означават думите. Най-добре би било министърът на вътрешните работи да направи операция "Чисти ръце" в МВР, препоръча той и посочи като пример случая "Чората". Случаи от този тип формирали мнение. Оправдаването на братя Галеви от Кюстендилския съд може да прелее капката на търпението, допусна той.

При наличие на основателни съмнения ВСС трябва да направи същото, добави лидерът на ДСБ. В Европа искали присъди; до голяма степен се наблюдаваме взаимно, защото сме част от една система. Ако не получим това признание, значи България не се интегрира в ЕС, каза той. Дълбока реформа трябва да има на ВСС, защото той не функционира, съдиите трябва да са кристално чисти хора; никой не търпи съдии, за които има основателни съмнения за корупционни практики. Голямото доказателство, че това се толерира, е, че тези власти не правят достатъчно, за да променят това.

Нямам вина за назначаването на Филчев; избра го ВСС с гласовете на прокурорите, каза Костов. Противно на пълната централизация сега, аз давах пълна свобода на министрите си да подбират екипите си; не съм се бъркал, защото вярвам, че сами по себе си министрите са динамо за развитие, коментира Костов. Но всяка атака срещу Филчев ще рикошира страшно обратно, той е страхотен бумеранг, защото е много подготвен и знае какво да каже, изгражда добре защитен публичен образ, ако трябва да съм обективен, каза той. Иначе Филчев изпълни най-мръсните политически поръчки от Г. Първанов и елита на БСП; тогава се разпали тази страшна война, в която загинаха 150 млади хора.

Отнемането на визата на Р. Петков от американското посолство е силна подкрепа от САЩ за министър Цветанов, завърши Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 10594 |20.11.2010 В. Дърева: ГЕРБ използва Филчев, за да спаси Цветанов . 17| 9129 |18.11.2010 Е. Сугарев: Филчев ужасно се страхува и му личи . 83| 21224 |16.11.2010 Босия: Готвят убийството на Филчев, свалят Първанов от власт . 128| 12778 |02.11.2010 Ив. Костов: Каква е тази мания за имоти? Азиатщина!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads