Реклама / Ads
1| 11724 |11.08.2016 ПОЛИТИКА

Красимир Райдовски: С това ръководство БСП си отива

.
Красимир Райдовски
Изненадвам се, че България има ляво-политическа структура, защото границата между едното и другото става все по-тънка и всичко изчезва. Основният стимул за едните и другите са парите и то най вече в чий джоб ще бъдат, каза пред Bulgaria ON AIR бившият шеф на пресслужбата на Жан Виденов Красимир Райдовски.
 
За номинацията на ген. Румен Радев той сподели, че това е още една крачка към бездната, в която се срива БСП. "Случващото се в тази партия беше заложено още през 90-та година, когато двамата големи, Лилов - човекът на идеята и Луканов - човекът на парите, се бореха за една малка политическа структура, с едно постоянно присъствие в парламента и те двамата да са винаги в парламентарната група", припомни Райдовски.

Той допълни, че действията на двамата големи се отразява на състоянието на партията днес. Според гостът партията постепенно изчезва, в резултат на вътрешнопартийни боричкания. Според него ген. Радев е достоен човек и носи с чест пагоните си. "Първанов го закопа като каза, че този човек никога не се е занимавал с политика. Лошото тук е, че в България няма чист, неопетнен политик. Не можеш да номинираш някого само защото не е бил досега в политиката", категоричен е Райдовски.

Според Райдовски на България й трябва политик, а не генерал. "Този човек ще представлява България. Той може да е морално перфектен, стойностен, но не е припознат от никого. Лично за мен това е проблем", уточни той. "В БСП има много стойностни хора, но и такива, които се чудя защо са там, но ще помогнат още по-бързо да се срине партията", настоя гостът. Според него на тези избори дори БСП да се коалира с всички леви сили в света, няма да може да наложи свой президент.

"Целта не е избори, а по- скоро да решат някакви вътрешни проблеми, на ниво ръководител на партията. За БСП изборите нямат никакво значение, тя така или иначе с това ръководство си отива", посочи Райдовски. "Идеята на БСП е една слаба власт. На България и е необходима слаба власт, за да може по-бързо да се разделим на бедни и богати", припомни Райдовски думи на ръководството от 1996 година. Той заключи, че политиката го забавлява, но го дразни лицемерието в тези хора, които всъщност трябва да служат за пример и допълни, че в България лидери няма, защото те всъщност се назначават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3927 |21.07.2016 КС е сезиран за избора на ръководство на КФН . 3| 6674 |03.07.2016 Красимир Янков: В ресторанта и на улицата се стреля, да махнат Бъчварова . 1| 4155 |22.06.2016 Изслушват ръководството на МВР в Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads