Реклама / Ads
29| 13653 |23.04.2020 ПОЛИТИКА

Лозан Панов: Продукцията на ВСС е по-пошла, арогантна и нагла от заснетия клип в Съдебната палата

.
Лозан Панов Източник: БГНЕС
Това, което виждам, определено е режисирано. Ако говорим за заснетото, обществото би преглътнало подобна продукция, но това, което виждаме като продукция и сега и в миналото от страна на ВСС, е много по-пошло, арогантно и нагло, заяви Лозан Панов - председател на ВКС, коментирайки скандалния клип, заснет в Съдебната палата.
 

Лозан Панов реагира, че във ВКС се извършва проверка на фактите и че критиките са преждевременни.


Заради скандалния клип стопанисването на сградата може да бъде отнето от председателя на Върховния административен съд Лозан Панов и да бъде предоставено на председателя на Софийския апелативен съд.


Това стана ясно на днешното онлайн заседание на Висшия съдебен съвет. Окончателното решение ще бъде взето след седмица.


Клипът е сниман в средата на февруари, след разрешение на Върховния касационен съд. Видеото призовава към легализиране на леки наркотици, а в кадрите се виждат полуголи танцьорки и деца с оръжия.


Скандалът с рап парчето в храма на Темида предизвика няколко часа спорове във Висшия съдебен съвет. Инспекторатът към ВСС започва проверка за накърняване на престижа на съдебната власт.


Според мен е недопустимо Съдебната палата, която е символ на правораздаването, която е храмът на Темида, да се използва за реклама на употребата на наркотици и оръжие. Тя не може да бъде и декор на пошла чалга музика и еротични танци, каза Теодора Точкова - главен инспектор в Инспектората към ВСС


Правосъдният министър коментира, че бил изненадан от клипа и първоначално смятал, че е фалшива новина.


Според мен е уронване на престижа на съдебната власт и грубо засягане на ценностите в правосъдието, заяви Данаил Кирилов.


Членовете на ВСС отправиха критики към стопанисващия сградата шеф на ВКС Лозан Панов и предложиха вече за нея да отговаря шефката на Апелативния съд.


Ужасен съм както от клипа, така и от всичко, което се пее в него като текст. Тази Съдебна палата не се стопанисва с грижата на добър стопанин, е мнението на Георги Чолаков - председател на ВАС.


Според документите, в клипа не са участвали непълнолетни лица. А в договора, подписан от главния секретар на ВКС, не е имало клаузи, свързани със съдържанието.


ВКС на практика няма никакви права по отношение на заснемането на филма. Така е подписан договора, че той няма права, има само задължения, заяви Боян Магдалинчев - представляващ ВСС




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12911 |29.10.2019 Лозан Панов: Отличен за сценаристите и слаб за изпълнителите . 14| 7963 |03.10.2019 Гешев отговори на Панов: Съдебният съвет вече ми даде висока оценка . 7| 7378 |25.06.2019 Лозан Панов покани Данаил Кирилов да гледа случайното разпределение на дела . 3| 6234 |08.03.2019 Лозан Панов обжалва отказа на Съдийската колегия за дисциплинарка срещу Георги Ушев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads