Реклама / Ads
0| 5378 |26.03.2016 ПОЛИТИКА

Михаил Миков: БСП няма право да е партия-проект, защото защитава интересите на мнозинството

.
БСП е на кръстопът и избира дали да върне доверието на хората или да бъде един от многото политически проекти. Социалистическата партия няма право да е като тях, защото въпреки грешките, е единствената, която автентично изразява и отстоява интересите на мнозинството. Това заяви лидерът на социалистите пред участниците в общинска партийна конференция във Враца, които избраха делегати за предстоящия 49-ти Конгрес и номинираха единствено Михаил Миков за председател на Националния съвет.
 

„В цялата страна провеждаме десетки отчетно-изборни конференции в момент, в който партията отново е изправена на кръстопът – дали ще успее да върне доверието на хората, че отстоява интересите на мнозинството от българските граждани, или ще бъде една от многобройните партии-проекти, които периодически се появяват на политическата сцена, консумират власт и изчезват, до появата на следващия проект. БСП няма право да бъде като тези проекти, защото тази година нашата партия ще отбележи 125 години – години, в които сме били и в нелегалност, минали сме през Септемврийското въстание, 9 септември, социалистическото строителство“, заяви още  Михаил Миков.

Лидерът на левицата обърна внимание и на ролята на БСП през последните 25 години, като подчерта, че партията е неизменна и незаобиколима част от политическия живот на България. Той бе категоричен, че въпреки грешките в някои позиции, няма друга партия, която по-автентично да изразява интересите на голямата част от българските граждани. Според Миков на предстоящия 49-ти Конгрес социалистите трябва ясно да кажат на хората: „БСП не е виновна за всичко през тези 25 години – БСП не приватизира „Булгартабак“, БТК, електроразпределителните дружества, не създаде частното здравеопазване и не превърна болниците в търговски дружества. По тези и по много други казуси, Българската социалистическа партия беше против – трябва да припомним това на гражданите“, каза лидерът на социалистите.

„За тези 25 години се промени много – промениха се отношенията на собственост, промениха се отношенията на преразпределение. Вече има крупни капиталисти, които се опитват да контролират политическия живот. Партии като БСП, и най-вече БСП, им пречат. Защото олигарсите не могат да определят политиките, да определят решенията в общинските съвети, когато има представители на партия в националната и местната власт, които на първо място мислят за интересите на мнозинството“, посочи Михаил Миков.  Председателят на БСП припомни, че преди повече от година партията е имала възможност да участва в управлението, че е получила предложения за министерски постове и други позиции, но Националният съвет е взел правилното решение – БСП да не участва в дясното управление, което увеличи възрастта за пенсиониране на 68 години, което не можа да намери 20 млн. лв. за увеличаване на детските надбавки, когато България изчезва със скорост от 40 хил. души годишно, управление, което приема закони в полза на онзи 1% от населението, в името на който дойде на власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4758 |22.03.2016 Станишев: Без Русия няма да има резултати срещу тероризма . 0| 17816 |22.03.2016 Р. Попов за Фрог: Защо няма атентати в САЩ от 2001 г. насам?! . 4| 5586 |20.03.2016 Миков: Има напрежение в конструкцията на властта . 3| 5210 |18.03.2016 Миков: Жените социалистки са активни участници в борбите за свободи, права и равенство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads