Реклама / Ads
36| 5405 |24.03.2015 ПОЛИТИКА

Миков: "Борисов 2" обрича на смърт бедните

.
Михаил Миков
Ситуацията в здравеопазването е лоша. Листите с чакащи се превръщат в реалност. Правителството на Борисов прокарва политика на неолиберално разбиране, което е, имаш ли пари, лекуваш се, нямаш ли, чакаш за да те лекуват, каза Михаил Миков на пресконференция на БСП.
 
Промените около КТБ не дават резултатите, които са нужни, категоричен беше той.

Янаки Стоилов от БСП заяви, че те са първата партия, която предлага и ще изисква ангажирана политика в 10 направления. Повече заетост на общините, сигурност за хората, социално отговорни общини и равен достъп до образование са част от тези направления. БСП искат поне половината от издръжката на децата в детските градини да бъдат поети от общините. Социалистите подкрепят клубовете на пенсионерите, както и промяна в домовете за възрастни хора. Стоилов допълни, че всяко населено място трябва да получи достъп до водоснабдяване и канализация. БСП ще се цели всеки областен град да има поне една денонощна аптека. До голяма степен разчитаме на местната власт да компенсира дефицитите на централната власт, каза социалистът. Централните и селски съвети ще бъдат използвани за контрол. Проблемът с корупцията в България е повсеместен. Даваме си сметка, че корупцията е надпартийна, завърши Стоилов.

БСП са решили да въвеждат младежка квота, която да бъде избираема. Те предлагат 20% от участниците в листите да са млади хора. Социалистите ще въведат по-ясна система за стимулите в партията. Ръководството на БСП е за запазването на мандатността в партията, категорични бяха те.

Евродепутатът от квотата на БСП Илияна Йотова представи програмата на ЕК, която ще ни покаже новата политика на емиграцията в ЕС. ЕК са се съсредоточили върху средиземноморския регион, не е обърнато достатъчно внимание на проблема в България. БСП работи с европейските представители, Интерпол и ръководителите на убежищата за бежанци, допълни Йотова. Ние ще доведем различни представители от Европа, които да видят какво е положението тук. Не слагаме политически знак върху това мероприятие. Застрашена е българската сигурност. Искаме да бъдем третирани наравно с другите страни от ЕС. Не може България да изнася основната част от квотите за бежанци, а богатите държави да поемат много по-малко бежанци. Искаме да прекратим практиката да се връщат бежанци от една страна в друга. България трябва да получи допълнителни финансови средства, твърде малък е фонда, който искат да ни дадат за следващите години за борба с бежанската криза, категорична беше Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5187 |07.03.2015 Миков: Няма да има вот на недовере заради Бъчварова . 34| 5273 |22.02.2015 Миков: Дългът от 16 мрд. говори за куцане в икономическата сфера . 11| 7394 |20.02.2015 Миков: Световният ден на социалната справедливост е наш празник, а справедливостта–наша кауза . 10| 5135 |10.02.2015 Миков: Подмладяваме БСП на всички нива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads