Реклама / Ads
14| 5746 |06.11.2014 ПОЛИТИКА

Най-сетне! ГЕРБ и РБ подписват коалиционно споразумение

.
Бойко Борисов става премиер за втори път
Коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъде подписано днес малко преди обяд, съобщи БНР. След това ще се подпише и програмната декларация от страна на четирите политически формации, които участваха в преговорите - ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ.
 

На влизане в Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че за страната е важно да има стабилно правителство. Според него то ще бъде подкрепяно от НС, в което ще има и плаващо мнозинство по отделни секторни политики.

 

България се нуждае от стабилно правителство. Затова правителството ще бъде стабилно, проевропейско, за да можем действително да възстановим доверието в Брюксел и да се възползваме от европейската солидарност, която ще подпомогне просперитета на България. Това, което залагаме в политиката на следващия управленски мандат и работата в българския парламент, аз съм убеден, че ще има и плавно мнозинство, което ще се увеличава по определени секторни политики, защото ние ще правим политики, свързани с европейската интеграция.

 

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев потвърди, че коалиционно правителство ще има още днес и утре ще бъде гласувано в пленарна зала. От това, което се разбрахте вчера, не виждам никаква пречка. Така че ако някой друг не си е променил мнението нощеска, ние не сме, би трябвало днес да имаме споразумение и утре правителство. Не чакаме АБВ. Трите партии, които дадохме пресконференция вчера, трябва да подпишем едностранни декларации за подкрепа на програмната декларация на правителството - и ГЕРБ, и ние, и Патриотичният фронт. Когато имаме тези декларации за подкрепа, тоест имаме мнозинство, ние с ГЕРБ ще подпишем споразумението. Ако има министър от АБВ, нека да не гадаем, той ще е квота на ГЕРБ.


АБВ най-вероятно ще подкрепи правителството – стана ясно от думите на Росица Янакиева.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов подчерта, че ще подкрепи цял мандат на това правителство, но и че формацията му ще настоява за прочистване на държавната администрация от кадри на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5293 |05.11.2014 Секат Гордиевия възел на 3-странна среща: ГЕРБ, РБ, ПФ? . 30| 5769 |02.11.2014 В. Симеонов: ГЕРБ проявяват малодушие, страх и несигурност . 0| 6178 |02.11.2014 ГЕРБ и РБ уточняват обща програмна декларация . 35| 6562 |27.10.2014 ГЕРБ решава за ново правителство в НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads