Реклама / Ads
133| 6591 |01.04.2013 ПОЛИТИКА

П. Орешарски: Средноевропейски доходи няма да има и през следващия мандат

.
Пламен Орешарски
В ГЕРБ икономисти няма. В период на добри времена трябва да се трупа резерв, за да се върви по-леко в годините на криза. Инерцията на икономиката обаче ще ни тегли надолу, ако не се вземат спешни мерки, предупреди той.
 

Сега старите градски легенди оживяват, а още по онова време обществото беше запознато с детайли, заяви по НТВ номинираният за премиер от БСП Пламен Орешарски по повод номинацията, която той получи от лидера на БСП Станишев за премиерския пост и за слуховете има ли връзки с бизнесмена В. Божков. Добре би било да се пише и нещо за студентските ми години и за детството ми, предложи той, но отказа да влиза в широки коментари. Щабът на СДС тогава беше направил серия от срещи и аз като кандидат вървях по този план. Въпросът защо бях отстранен не е към мен; сега мога да бъда доволен от това развитие.

Интересно кой от ГЕРБ е измислил компромата, че съм единственият финансов министър, неразбрал, че идва криза, защото там икономисти няма. Първият антикризисен план беше от октомври 2008 година, когато светът още не беше разбрал, че идва криза, съобщи Орешарски.

В края на 2008 при обсъждането на проектобюджета за 2009 г. могат да се видят и моите изказвания, добави той.

Аз оценявам себе си като кадър на УНСС; бях за кратко в СДС, после напуснах и заявих, че повече политическа кариера няма да правя. Днес се опитвам да твърдя същото. През 2005 г. приех да стана министър на финансите и за 4 г. се стремях да мотивирам действията си единствено от професионални мотиви. Спомнете си колко много критики отнесох за това, че се натрупва фискален резерв и се трупат излишъци, а мнозина искаха да го харчат, но моето обяснение е, че в период на добри времена трябва да се трупа резерв, каза още той.

Ако през следващият мандат се вземат благоразумни мерки, в края му ще има подобрение, обеща Орешарски.

АЕЦ Белене е въпрос на разчети, обясни той. За плоския данък каза, че категорично можел да отговори на въпроса след като БСП приеме програмата си. Този данък работел добре в добрите времена.

Няма да се върна като член на нито една партия, ще работя само като екперт, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 114| 12157 |29.03.2013 Черният PR на БСП . 148| 9638 |29.03.2013 Цветанов изненада Станишев в гръб . 22| 11202 |27.03.2013 Поръчаният Гриша Ганчев проговори . 54| 14566 |26.03.2013 Нов кръг по оста Правец - Етрополе иска власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads