Реклама / Ads
15| 8817 |06.06.2024 ПОЛИТИКА

Осман Октай: Втрещих се от Румен Радев - такава любов към Путин! Очаквам да подаде оставка и да оглави партия

.
Радев & Путин
Президентът Румен Радев ще подаде оставка предсрочно през 2025 година, за да оглави политически проект с тезата, че спасява България от дестабилизация, война и от изпращане на войници в Украйна, прогнозира Осман Октай, поилитически анализатор пред "Свободна Европа".
 

В тази кампания ми прави впечатление, че се говори само "за" и "против" Украйна и Путин и дали ще се разпаднат ЕС и НАТО. Втрещих се от думите на Радев, когото познавам от 25 години - такава любов към Путин! Не приемам да се говорят такива крайности по време на предизборна кампания - от името на Волгин, на Костадинов и други. Бълват и разрушават държавността в България. Всички забравиха за българския патриотизъм, за националните интереси на България, обобщи впечатленията си Осман Октай.


В тази връзка той разказа, че познава Радев от много години и е бил поканен в инициативния комитет за издигането му за президент. Тогава заявил на генерала от ВВС, че ще го подкрепи, тъй като един офицер, клел се в името на България, заслужава доверие. Радев посрещнал тези думи с насълзени очи.


По-късно, в друга среща, разказал на Октай, че е бил поканен в Русия на среща с Путин, но в Москва бил унижен, когато слизайки на летището му обявили, че Путин е в Сочи на почивка и "за да не му се разваля рахатът", Радев трябва да се види с него там. Колебаейки се какво да прави, решил все пак да пренебрегне личното си его и в името на България да отиде в Сочи.


Там го посрещнал не президентът, а негови представители. Закарали го в резиденцията и не го карали да чака, както са карали да чака Първанов и много други дори с дни, преразказа случката Осман Октай. Още на 15-ата минута го въвели при Путин. Руският президент седял сам на един диван и даже не станал да се ръкува. Още докато Радев бил до вратата, Путин му казал: "Извиках ви, за да Ви попитам кога ще ми върнете онези 700 милиона, които откраднахте за "Южен поток"? "Аз, вика, бях втрещен", казал Радев по думите на Октай.


Анализирайки всичко това и поведението на Радев сега и особено последното му посещение в Будапеща, където нападна форума на НАТО, вместо да свика съвета за национална сигурност, смятам, че една година преди края на мандата му ще си подаде оставката като президент една вечер с една декларация и ще се обяви за спасител на държавата от тия шарлатани, тия войнолюбци, като тръгне да прави политическа формация, заяви още той..

 

По думите му Радев очаква, че и след тези избори, и след нови избори през есента няма да има правителство, отнета му е и възможността да реди служебен кабинет (с промените в Конституцията, бел. ред.). Можем да очакваме това след края на зимата, 25-а година. Той знае как се провалиха в политически проекти след мандата си Първанов, Петър Стоянов. Затова ще иска да събере по-високо доверие. Ще каже, че тръгва да спасява държавата от война, да не пратим българи в Украйна. Така че чакаме оставката на президента Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4182 |05.06.2024 „Маркет ЛИНКС“ преди вота 2 в 1: ГЕРБ - 24,7%, ПП-ДБ - 15,4%, ДПС - 12,3% . 4| 7347 |04.06.2024 Терзиев се извини за реорганизацията на "Витоша" и "Патриарха". Говори за 170 проблематични карти за паркиране . 5| 3992 |03.06.2024 Социологът Кольо Колев: Около 400 хиляди избиратели не са решили за кого ще гласуват . 21| 5965 |01.06.2024 Украйна може да удря цели вътре в Русия с военната помощ от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads