Реклама / Ads
33| 6519 |07.11.2013 ПОЛИТИКА

Р. Овчаров: Няма да кажа лоша дума за който и да е политик

.
Румен Овчаров Източник: Булфото
Когато на някой в политиката му се случи нещо, всички се радват, дори и съпартийците му. Изпитал съм го на собствения си гръб.
 

Така Румен Овчаров коментира пред бТВ разследването за пране на пари срещу бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров.

Възможно е Христо Бисеров да е имал някакъв бизнес в енергетиката, въпреки че аз не знам. Но в крайна сметка в България всеки се занимава с това, от което не разбира. Докато беше в СДС той сериозно кадруваше в енергетиката, но след това не знам за негови активности в този сектор, каза Овчаров.

Няма да кажа лоша дума за който и да е бил български политик, нито пък за Христо Бисеров. Нека видим първо какво ще покаже разследването. Много е лесно да се накаля нечий имидж. Един човек не може да компрометира коалиция, коментира социалистът управлението БСП – ДПС.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП, Овчаров отговори: „Има хора в БСП, които отдавна са декларирали това за разумно решение. Според тях то е стабилно за страната и дава перспектива. Те обаче са малцинство в партията. Бисмарк казва, че политиката е изкуство на възможното. Аз смятам, че в момента такава коалиция не е възможна", категоричен бе Румен Овчаров.

Всичко което е руско е лошо, американското е хубаво. Едно време беше обратното. Това е пропаганда. Позитивното от миналата седмица е, че правителството изяви желание да работи по проекта „Южен поток”, коментира Овчаров. Този проект при всички положения ще бъде изгоден за нас, въпросът е с колко. Разбира се, можем да го направим и неизгоден, както се случи с „Белене”.

Втората положителна новина по „Южен поток” е, че Русия допусна и трета страна до тръбопровода. Друг е въпросът, че няма такава.

Нещото, което изненадало Румен Овчаров е, че проектът струва 3 милиарда и 100 млн. долара, тъй като първоначалната цена при договарянето преди години била 1 млрд. Важен въпрос е още каква ще е транзитната такса, която ще се плаща през България? Според Овчаров приходът на България може да стигне до 600 млн. долара за 1 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6603 |19.10.2013 Куркулас: Няма да преговаряме с Македония за ЕС при сегашното и отношение към съседите . 30| 9061 |07.10.2013 А. Кутев, спокоен; "Атака" нямало да поиска вот на недоверие . 52| 6625 |28.08.2013 Цецка Цачева: БАСТА няма да ни разцепи . 388| 13359 |03.08.2013 Антон Кутев: ГЕРБ няма да дойдат на власт повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads