Реклама / Ads
6| 9331 |04.12.2018 ПОЛИТИКА

Партията на Местан се разпада, остават лидера и Мариана Георгиева

.
И Хафъзов предаде Местан
Бившият депутат Хюсеин Хафъзов изостави лидера си Лютви Местан. От формацията на Местан ДОСТ официално обявиха, че снемат политическото си доверие от Хафъзов. От ръководството на партията отпадат и още няколко ключови лица.
 

На 2 декември в Пловдив е била учредена Национална младежка организация на партия ДОСТ (ДОСТ Младежи). „За пореден път във важно политическо събитие за ДОСТ не взеха участие зам.-председателите г-н Шабанали Ахмед, г-н Хюсеин Хафъзов и членовете на ИС (Изпълнителния съвет) г-н Мехмед Хаджи и г-н Рашид Куру“, информират обаче от партията в официалното прессъобщение.

 

От него става ясно, че се провело и заседание на Националния съвет на партията, което взело „важни решения с пълно единодушие“. Избрани са четирима временни областни координатори на ДОСТ. Това са за Русе – Зеки Исмаил, за Бургас – Хюсеин Мехмед, за Търговище – Севин Зейнулов, и за Шумен – Нуртен Ремзи.

 

През 2016 г. за координатор за бургаския регион на ДОСТ бе посочен местният хирург Бирджан Йозтюрк. Каква е причината за рокадата, не е ясно. Новият координатор Хюсеин Мехмед е непопулярно лице.

 

В прессъобщението на ДОСТ се посочва още: „Заради декларативния си отказ да изпълнява задълженията си по Устав и за системно нарушаване на Устава на партия ДОСТ, в това число неучастие във Възпоменателни митинги и други политически мероприятия като учредяването на младежката организация например, (Националният съвет на ДОСТ) снема политическото доверие от следните членове на ИС:г-н Шабанали Ахмед, г-н Хюсеин Хафъзов, г-н Айдоан Али, г-н Рашид Куру, г-н Мехмед Хаджи.

 

В 43-ото Народно събрание Ахмед, Хафъзов и Али бяха сред депутатите отцепници от ДПС, които последваха Лютви Местан. Причините за раздора сега в ДОСТ и за бунта срещу лидера Местан не са ясни, но те вероятно се коренят в неуспеха на последните парламентарни избори. Тогава формацията събра почти 3% и над 100 000 гласа, което не бе лош резултат, но той все пак не бе достатъчен за влизане в Народното събрание.

 

Коментира се, че доскорошните съратници на Лютви Местан вече не били доволни от лидера си и искали смяна на ръководството. Това все пак не звучи много логично предвид младостта на ДОСТ и не лесната задача да разбиеш партия с традиции като ДПС. Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али създавали проблеми и когато били в партията на Доган. Често изразявали различно мнение.

 

Лоялни на Лютви Местан засега остават някои знакови лица като бившият спортен министър Мариана Георгиева, Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Венцислав Каймаканов – те са присъствали на учредяването на ДОСТ Младежи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7042 |16.09.2018 Антон Кутев: Кабинетът се разпада, Борисов го спасява с всички средства . 5| 4767 |22.03.2017 Петър Воденски: Местан е човек на Ердоган . 2| 6146 |21.03.2017 Фрогоко: Доган и Местан-две страни на една монета, но не е българският лев . 14| 7914 |20.03.2017 О. Минчев: Интересите на Турция и Русия - основа на скандала Местан-Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads