Реклама / Ads
25| 6409 |15.09.2021 ПОЛИТИКА

Партиите за проекта на Петков и Василев - едни подкрепят, други не се притесняват, трети не одобряват

.
В кулоарите на парламента представители на различни партии коментираха отношението си към евентуалната бъдеща формация на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. ДБ виждат в тях съмишленици. ДПС, ГЕРБ и ИТН не се притесняват. От БСП се интересуват дали президентът ще подкрепи новия политически проект.
 

Христо Иванов, ДБ: Ние виждаме в тяхно лице съмишленици. Гледаме позитивно на проекта на Петков и Василев очакване да намерим формула да работим. Те трябва да обявяват своето участие. Ние сме позитивно настроени.

 

Мустафа Карадайъ, ДПС: ДПС не би се притеснило от каквито и да са политически проекти. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на парламента в коментар за евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

 

Тома Биков, ГЕРБ: По никакъв начин не се притесняваме от такъв проект. За нас това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация, която ще се опита да свърши това, което те не успяха. Така че те трябва да се притесняват, защото ще бъдат доведени до ръба на оцеляването след този проект''.

 

Филип Станев, ИТН: Процесите по поява на нови политически субекти не само в България, а и по света, са нещо съвсем закономерно и нормално. "Има такъв народ" не изпитва каквито и да е притеснения от появата на какъвто и да е нов проект. Още повече, че това е извън нас – ако се появи нов такъв проект, ние няма да имаме възможността да повлияем на появата му или на това да не се появи. Това са нормални неща в политиката, нито на йота не ни притеснява.

 

Александър Симов, БСП: Нормално е за БСП да се интересува от политическите процеси. Нормално е да знаем дали президентът подкрепя проекта на Кирил Петков и Асен Василев. Той заяви, че няма да предаде левите хора. Темата за роенето винаги е травматична. Чисто хипотетично ми е трудно да си представя такава нова партия. Тя би взела гласове от много и различни политически субекти. Не смятам, че може да съществува такава„всеядна” партия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4357 |11.09.2021 БСП: Партиите на промяната се провалиха да дадат алтернатива на модела на Борисов . 13| 5980 |02.09.2021 Явор Божанков: Партиите са като луд с картечница, стрелят по всичките си партньори . 4| 5159 |01.09.2021 Нинова към „партиите на промяната“: Искате на думи промяна на модела на управление, а с действия го блокирате . 11| 14564 |30.08.2021 Ивайло Динев: Нов проект със служебни министри ще “изяде” вота на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads