Реклама / Ads
20| 8919 |03.11.2020 ПОЛИТИКА

Първан Симеонов: Радев остана единственият авторитет, който е на плюс

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
”Най-важното за мен е докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов. Другото голямо нещо е президентът Радев. Всеки авторитет в обществото се оказва в някакъв момент застрашен. Президентът като че ли остана единственият авторитет, който остана на плюс. Хората, които не обичат тая власт, ще продължат да не я обичат. Аритметиката ще остане същата в крайна сметка”.
 

Това заяви политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов.


Все още може да има предсрочни избори, но по-вероятно ми се струва те да са редовни, смята той.


"Всичко може да се случи. Все още може да има и предсрочни избори. Все по-вероятно ми се струва да има редовни избори. Всеки един политолог е длъжен да разсъждава логично, а не да взема страна. Аз слушах Тошко Йорданов, той каза, че май коалиция няма да правят. Отровното трио трябва да направи някаква форма - политическата енергия трябва да се трансформира в политическа материя. Най-логично ми се струва да правят нещо с Мая Манолова", заяви политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".


По думите му идват избори и всички играчи на политическата карта се преориентират в предизборен режим. Според него това е съвсем нормално нещо, което не трябва да ни учудва.


"Имаше моменти, в които хората бяха на различни кръстовища - всеки си имаше различна барикада. Но врагът беше общ. Генералната репетиция беше миналата година на местните избори в София. Въпреки че оставка няма, много трудно ми се вижда Борисов да бъде припознат като основен управленец в страната в следващите години. Това е един от успехите на протеста. ДПС също успяха да ударят управленския модел. Те по някакъв начин успяха да изтласкат статуквото", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов изрази мнение, че традиционно българското общество е срещу управлението си. Либералната общност подхождала с известно политическо високомерие към всички останали. Мая Манолова пък успяла да намери своето място на площада едва в последната фаза на протестите.


Изпълнителният директор на "Галъп" прогнозира, че вероятно от ГЕРБ ще продължат да раздават пари до края на управлението си. Коронакризата щяла да намали някои от различията в обществото. Автентичният лидер на протеста в най-силната му фаза бил Христо Иванов, а не Отровното трио.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 16297 |04.09.2020 Политологът Петър Чолаков: Одобрението на Борисов се срива, на Радев стои около 50% . 21| 10666 |05.08.2020 Румен Радев и Бойко Рашков обсъдиха промените в Конституцията . 38| 14084 |16.07.2020 Президентът Радев: Готов съм на всичко, не зависи от ГЕРБ да има служебно правителство . 36| 10866 |16.07.2020 Проф. Коларова: Може да има експертно правителство с премиер Димитър Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads