Реклама / Ads
99| 11265 |03.04.2012 ПОЛИТИКА

Първанов: Н. Младенов съсипа Външно повече от Стоян Ганев

.
Г. Първанов
Доскорошният президент се обзалага, че в Белене няма да има газова централа. той настоя Станишев да му се извини за коментара, че БСП ще се обърне към ГЕРБ, ако Първанов стане лидер на левицата, защото не неговото семейство се хранело от крупни икономически договори със сегашното правителство.
 

В Белене няма да има газова централа, обзалага се доскорошният президент Георги Първанов в интервю за в. “Преса”. Знаете ли колко газ ще бъде необходим, за да има газова централа с мощност, близка до онази, която се проектираше в Белене?, пита Първанов и отговаря: Колкото цялото потребление на България в момента. Отникъде не бихме могли да очакваме такива обеми - нито от Румъния, нито от алтернативното направление, по което аз отдавна работя – Азербайджан през Турция, коментира той.

Първанов изрази надежда да не се повтори случаят Катар в рамките на посещението на премиера Бойко Борисов в Грузия и Азербайджан. И в Катар имахме утъпкан път и заради провала на дипломацията самият Борисов претърпя неуспех в тази визита. Дано Борисов да запази договорките му с Турция и Азербайджан, прибави Първанов, според когото провалът в Катар се дължал на външния министър, който нямал идея за развитието на българската дипломация. Младенов кадрово разбил дипломацията ни и оставил повече от година 30-40 български посолства без титуляри. Съсипията във Външно при Младенов била по-голяма от тази, която направил Стоян Ганев като външен министър.

Нелепо и непочтено пък било обвинението на Сергей Станишев по ТВ7, че оглави ли Първанов левицата, БСП ще се обърне към ГЕРБ. Всички мои битки с Борисов са ставали пред очите на хората. Настоявам Станишев да предостави всички аргументи за твърдението си или да се извини, защото не моето семейство се храни от крупни икономически договори със сегашното правителство, казва още Г. Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6709 |11.03.2012 Първанов: Борисов “играе театър” с бонусите на чиновниците . 151| 6751 |12.02.2012 Първанов: Ще водя битка срещу Борисов . 122| 11986 |04.02.2012 Първанов: Претенциите на П. Стоянов са смешни . 69| 7559 |20.01.2012 Г. Първанов: Б. Борисов надмина Волен Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads