Реклама / Ads
0| 5890 |29.06.2015 ПОЛИТИКА

Първанов, притеснен. България ставала фронтова държава

.
Георги Първанов
Въпросът с ромските семейства се свежда до образованието, до възможности за работа, не само до жилища, заяви по БТВ Георги Първанов. Той помнел период, когато в Перник ромите имали работа и къщи, по-големи от неговата.
 
Огнищата на напрежение са много, хората не усещат респект от държавата, всеки тръгва да търси правдата сам. Държавата трябва да влезе в ролята си с цялата строгост, посочи той.

Реагираме скептично на опитите за промяна в Конституцията, защото промяната може да стане чрез законите, а да не се губи време - да дойдат нови хора и институциите да заработят. Разделянето на ВСС на две няма да предизвика революция в съдебната власт. Диалог има, а дали има чуваемост, ще стане ясно от резултатите, каза Първанов.

Според него Плевнелиев се измъкнал с неясното формулиране на въпросите за референдума.

Чуваме се, говорим си и се убеждаваме с Б. Борисов, но нещата не се случват, очевидно интересът на ГЕРБ не е за мощно развитие на пряката демокрация. Вижте Гърция, това е урок по демокрация, каза Първанов и добави, че провеждане на референдума по времето на изборите не било удачно. Искането на ДПС за 100% мажоритарни депутати било хубаво и АБВ биха го подкрепили.

Опасност за националната сигурност е лошото, невярно, противоречиво говорене на нашите политици от президента, през министъра на отбраната, каза той по темата за танковете. Откъде идва този ангажимент? През 2006 г. такива неща не са договаряни; дори на срещата в Уелс тежкото въоръжение не е обсъждано, каза Първанов. Големият проблем е, че сме част от концепцията за България като фронтова държава и това няма как да не предизвика напрежение у нашите източни съседи, посочи той. Мисля, че военният министър нищо не знае, той е случайно попаднал на това място, добави Първанов.

Нещо тежко и непознато се случва между България и Русия - затова ги няма туристите, затова се изтеглят собствениците на имоти, посочи той.

Искров сигурно е помислил за себе си, няма какво ние да го мислим, по-важно е как ще се справи новият шеф на БНБ, който и да е той, каза още Първанов.

За Георги Близнашки посочи, че е добър конституционалист, но политическите им пътища се разминавали. БСП не пожела да коментира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5187 |26.06.2015 Миков: Военната техника носи загуби за България . 0| 8906 |24.06.2015 Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България . 0| 5709 |22.06.2015 България дава най-малко пари за отбрана и най-много при уволнение . 4| 4792 |15.06.2015 Миков: Ще настояваме младежката гаранция да стане политика и в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads