Реклама / Ads
0| 4855 |30.03.2022 ПОЛИТИКА

Пентагонът: Руските сили край Киев се прегрупират, не се изтеглят

.
Руските сили около Киев са започнали прегрупиране, а не истинско изтегляне, заяви говорителят на американското министерство на отбраната Джон Кърби, цитиран от Франс прес. „Мнозинството от силите, които струпаха край Киев, са още там”, уточни Кърби. По думите му Русия не е постигнала своята цел да установи контрол върху Украйна, но все още може да извърши голямо насилие, в това число в Киев.
 

„Трябва да имаме ясна представа за ставащото на терен и да не се подлъгваме по съобщенията на Русия", каза Кейт Бедингфилд, говорителка на Белия дом.


Сигналите от Москва за намаляване на нападенията в Украйна бяха приети от някои като оптимистични, но Вашингтон не е убеден в това. Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че изтеглянето на руски войски от Киев е минимално.


“Не сме убедени, че опасността спрямо столицата е драстично намалена“, каза Кърби. За американските военни преместването на руски войски не е изтегляне, а сменяне на позициите като оценките са, че мащабни нападения в други части на Украйна са все още възможни.

 

От своя страна президентът Джо Байдън заяви, че не може да разчете по какъвто и да е начин руските ангажименти преди да види техните действия.


„Ще разберем какво ще направят, но междувременно силно ще поддържаме санкциите. Ще продължаваме да осигуряваме на украинската армия капацитетът да се защитава,“ каза Байдън.


Meждувременно Държавният Департамент отправи предупреждение към американските граждани в Русия, че възможно да бъдат задържани от руските служби за сигурност. Американското външно министерство също повтори призива си да не се пътува до страната, а тези които са там да напуснат незабавно. Предупреждението е „заради непровокираната и неоправдана инвазия в Украйна от руските военни сили“.

 





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11017 |22.03.2022 Германски експерт: Руските ”Кинжали” в Украйна са предупреждение към Запада . 0| 16587 |10.03.2022 Игор Федик специално за Фрог: Украйна – разрушителят на руските военни митове за непобедимата Червена армия . 0| 9385 |07.03.2022 Полша /не/ дарява на Украйна руските си изтребители. А ние? . 51| 10058 |20.01.2022 Игор Федик за Фрог нюз от Киев: Въоръжаването на Украйна е отговорът на Запада на руските ултиматуми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads