Реклама / Ads
6| 7613 |02.02.2023 ПОЛИТИКА

Политолози за развръзката на политическата криза след 2-ри април

.
Ще бъде ли съставено правителство след изборите през април след толкова много скандали в 48-ото НС? Този въпрос коментираха политолозите Андрей Райчев, Димитър Аврамов, Росен Стоянов и психологът Росен Йорданов.
 

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов.


„Не е възможно и този път да се състави кабинет, Политиците отразяват по-базово разделение на електората. Ние сме различни хора, затова в парламента се появяват различни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е свързан с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са големите различия”, подчерта и Андрей Райчев.


„Големият проблем е, че ще престане да ни бъде интересно да въртим едно и също и да говорим по едни и същи теми. Избирателите ще продължават да се демотивират до момента, в който продължаваме да говорим по един и същи начин за едни и същи неща. Именно защото няма да има никаква възможност за решаване на проблемите. В новия парламент ще е важно да се вършат глупости”, категоричен е и Росен Стоянов.


„По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси. От чувство за малоценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкова дребно. Всички изследвания, които са правени, са с корупционна нагласа и трябва да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме достатъчна толерантност към различията – няма да успеем да се разберем”, посочи Росен Йорданов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4891 |27.01.2023 Станишев: Политиците у нас носят отговорност за разпада и делигитимацията на политическата система . 3| 6653 |12.12.2022 Политолози за шансовете на проектокабинета ”Габровски” . 0| 13044 |13.06.2022 Евгений Дайнов: Политическата импотентност на Слави Трифонов и ”Има такъв народ” . 15| 23496 |17.09.2021 Радомир Чолаков хълца: ИТН и формацията ”Петков-Василев” са „ удар с таран“ срещу политическата система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads