Реклама / Ads
18| 4455 |06.01.2023 ПОЛИТИКА

Президентът Радев: Парламентът се дави в предизборно говорене, дъщеря ми няма ангажимент във филм /обновена/

.
Румен Радев
”Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок.”
 

Това каза държавният глава Румен Радев за медиите, след като се разбра че народните представители са отхвърлили декларацията на "Продължаваме промяната" с управленски приоритети.


"Тази декларация беше един опит за ПП да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене", добави Радев.

 

Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор - също не се движат.


Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген", отбеляза държавният глава.


Третият мандат ще бъде връчен, ако бъдат изчерпани всички възможности за втория мандат, посочи президентът.


В отговор на журналистически въпрос президентът коментира и скандала около участието на дъщеря му Дарина Радева във филм на БНТ.


"Говорих с дъщеря си, от нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Радвам се, че моите деца останаха да учат и да се реализират в България, въпреки българските политически драми, които непрекъснато ги подлагат на изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им", заяви още той.


Румен Радев участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин."Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората - нека не го забравяме", подчерта президентът. По думите му бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10604 |29.12.2022 Политологът Атанас Радев: В обръщението си за ЧНГ президентът да поднесе извинение на българския народ . 1| 7549 |04.11.2022 Парламентът праща кабинета на поправителен за ядреното гориво . 5| 4789 |27.09.2022 Международни наблюдатели за изборите: Президентът се откроява в поляризираща хората кампания . 0| 22569 |26.08.2022 Два сюжета при Радев: “ПП – аз ви създадох, аз ще ви унищожа” и “БСП – вие ме създадохте, аз ще ви унищожа”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads