Реклама / Ads
5| 2989 |21.06.2024 ПОЛИТИКА

Проф. Даниел Вълчев: в България посвикнахме, че това, което се казва вчера, не е същото днес

.
Даниел Вълчев
Ние в България посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, като това, което се случва днес и сме обезпокоени за утре. Интуицията ми подсказва, че ще има правителство. Това мнение изрази в интервю пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски", депутат от НДСВ и бивш вицепремиер.
 

"Голямото противоречие минава по оста "за" и "против" Борисов, респективно ГЕРБ. Всички нови сили, които идват - РБ, патриотичните, ПП и т. нат. те идват по знамето на това да прекратят властта на ГЕРБ. Всички един по един след това се сдружават с ГЕРБ, с някакви уговорки в името на България. И затова хората са леко обезверени", коментира проф. Даниел Вълчев и обясни, че .

 

"Проведохме едни избори, които не произведоха това, което имахме преди това, някои повишиха резултата, други го намалиха. Но хората масово се въздържаха да участват в избори, защото инстинктивно усещат лъжата и не им е приятно, когато ги карат да участват в нещо безпринципно", каза проф. Вълчев.

 

"За да можем да си представим обаче каква е оценката на обществото, аз ще дам един пример. Когато през 2001 г. бях избран за депутат, благодарение на Царя от НДСВ. Тогава нашата коалиция получи почти 2 млн. гласа. На тези избори всички парламентарно представени партии получиха около 1,8 млн. гласа, доста под резултата на НДСВ.", дадепример той.

 

"За мен това показва, че хората не намират своето политическо представителство. Оттук нататък какво може да се случи? Понеже г-н Борисов има и достатъчно дълъг опит и достатъчно добра интуиция, не знам някой да му отрича това, той разбира, че правителство, което ще състави, ще бъде с доста ниска легитимност. И щом това е така, ще напъти работата към това да търси по-широка подкрепа с някакво по-меко правителство", предрича формулата за правителство деканът на ЮФ на Софийския университет.

 

Според него "няма да има тежко политическо правителство".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3291 |19.06.2024 Първи изказвания в новия парламент - от правителство на споделената отговорност до нови избори . 7| 3602 |18.06.2024 Журналистът Емилия Милчева: Николай Марков си вдига цената, искайки среща с Борисов, а не с преговорния екип . 48| 10074 |16.06.2024 Радан Кънев с тежки думи: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид . 8| 3277 |16.06.2024 България остава ангажирана със силния и единен отговор на НАТО и ЕС на руска военна агресия срещу Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads