Реклама / Ads
53| 19780 |30.12.2011 ПОЛИТИКА

Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза

.
Михаил Константинов
Лидерите сега са опасно неадекватни, ние изпитваме ресурсна криза, предстоят кървави битки за ресурси, предрече професорът и обясни, че богатите трябва да престанат да ядат толкова, а бедните - да спрат да се размножават с невъзможна скорост.
 

Събитието на 2011 година беше земетресението в Япония и последиците от него във Фукушима, коментира по БНТ математикът проф. М. Константинов.

За мен събитие № 1 беше ликвидирането на терорист № 1 в света - Бин Ладен, добави проф. Ив. Дичев. Освен това светът вече се смята за дълбоко несправедлив и хората не искат да живеят по начина, по който са живели досега.Те протестираха на много места и това също е сред събитията на годината, добави той..

БПЦ стана за пръв път институцията с най-висок рейтинг в обществото, каза отец Никанор от храма в Гигинци. Според него това е духовно и важно събитие.

Финансовата криза е само в главите ни, но лидерите са опасно неадекватни, ние изпитваме ресурсна криза, предстоят кървави битки за ресурси, предрече Константинов. Социалните разлики днес са много по-големи отколкото по времето на фараоните; не можем да понасяме един човек до нас да живее много по-добре от нас безпричинно, добави Дичев.

В Европа земеделието е зорлем - плащат ни, за да работим. Дълговата криза не е толкова просто нещо - парите се държат от банките, където са нашите спестявания, а тези пари ги няма, изтълкува отец Никанор.

Дисбалансът може да се реши по два начина - чрез хиперинфлация, което е недопустимо, или чрез война, каза Константинов. Войната вади САЩ в исторически план от кризи; затова сега ще бъде ударен Иран, не само заради бомбите, които прави. Богатите трябва да престанат да ядат толкова, бедните трябва да престанат да се размножават с тази невъзможна скорост, посъветва той. Да се върне чувството за справедливост, призова Константинов, но добави, че това едва ли ще стане, защото хората не елаят да се откаат от това, което имат.

Обществата трябва да се мобилизират и да започнат да инвестират в бъдещето си, в наука, вместо да живеем в момента. Досегашната цивилизация винаги е била насочена към бъдещето. В момента наникъде не вървим, констатира Дичев.

Ничие щастие не мое да се гради на чуждото нещастие, заключи отец Никанор, според когото маските вече са паднали. Хората трябва да се осветят. Проблемът не е, че има много богати и много бедни, защото бедните са такива заради себе си, добави той и посочи като пример немотивираните и незаинтересуваните млади хора в България.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8000 |25.09.2011 Пред проф. Кръстьо Петков: Няма да се върна в столетницата . 36| 10285 |19.09.2011 Проф. Константинов: Ще има балотаж! Ментетата нямат шанс . 67| 10396 |14.07.2011 Проф.Вучков формулира петте “смъртни гряха” на Първанов . 4| 6583 |17.04.2011 Ст. Константинов: Случаят в Горна Оряховица беше използван политически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads