Реклама / Ads
12| 7469 |06.08.2021 ПОЛИТИКА

Радев категоричен: Парламентът да актуализира бюджета, кризите чукат на вратата

.
Румен Радев
Парламентът да свърши своята работа и да актуализира бюджета, призова държавният глава Румен Радев на работна среща със служебния кабинет. „Какво ще последва, ако не се актуализира бюджетът? Това трябва да го знаят българските граждани“, посочи Румен Радев.
 

Той бе категоричен, че целта на срещата не е да се дискутира евентуален локдаун, а за да може обществото да знае как правителството управлява кризата и какви ще са бъдещите мерки мерките. Случаите растат и специалистите казват, че сме на прага на нова вълна от COVID-19, посочи Радев, който разкритикува предходното управление за „хаос с мерките“, „липса на план“ и използване на НОЩ като „параван за политически цели“.


Държавният глава обърна внимание и на няколко други актуални теми. „Има криза с пожарите. На вратата чука и евентуална политическа криза и евентуална мигрантска криза“, посочи той и предупреди, че фронтът на големия горски пожар в РС Македония вече е само на 4 километра от българската граница. Според Радев не трябва да има упреци, че в югозападната ни съседка са били изпратени български огнеборци.

 

 

Финансовият министър Асен Василев също взе отношение по темата 

 


.

"Двата месеца бяха доста динамични. С Министър на здравеопазването ако един бизнес редовно се тества или всички са ваксинирани, то той няма да бъде затварян. Бюджетът за тази година бе така разчетен, че социалните мерки бяха до август, а здравните до септември. Чрез преструктуриране са удължени до май. В бюджета са заложени допълнително 1,6 млрд. лева приходи. Приходната част на бюджета при тежка ковид вълна може да бъде финансирана. 430 млн. лева за финансиране на бизнеса. Пари за провеждане на нови избори. Всичко това се случва без допълнителен дълг и без да се увеличава дефицита.

 

Това е един много балансиран бюджет, според нас, така че да не се налага да се търсят средства от места, от където да не могат да се вземат. Молбата ми към колегите от Народното събрание е да решат бързо дали ще го приемат или не до края на месеца, за да може да продължи ритмичната работа. Защото ще в противен случай ще поставят следващия финансов министър в много неугодно състояние". Това заяви финансовият министър Асен Василев на работната среща, съвместно с президента Румен Радев, министър-председателят Стефан Янев и част от другите служебни министри.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 18461 |18.07.2021 Радев: Отдавна няма значение какво говори бившият премиер, всичко е в негова вреда . 0| 4147 |04.05.2021 ИБ на БСП ще предложи членове на ЦИК на президента Радев . 12| 6232 |02.03.2021 Президентът на Северна Македония нападна Румен Радев . 49| 5610 |03.02.2021 Гърневски: Г-н Радев, Вие сте позор, оттеглете се от втори мандат!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads