Реклама / Ads
5| 5758 |15.12.2017 ПОЛИТИКА

Ревизията на приватизацията се използва за политически атаки

.
Даниел Василев
Приватизацията се използва за политически атаки. Това обясни бизнес анализаторът Даниел Василев.”Има много видове приватизация. В някои сектори тя беше направена много добре.”, коментира той.
 
Като пример за такъв сектор, той посочи пивоварния, където има предприятия, които работят много добре на пазарен принцип.

"Потенциален проблем на такава ревизия е, че тя може да изкара навсякъде "кирливи ризи", които да бъдат ползвани за "бухалки" срещу политически опоненти", обясни още Даниел Василев  пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира също така и проблема с възможните фалити на някои болници и мораториума върху някои лекарства за следващата година.

"Проблемът е в това, че има държавни болници, които се управляват по такъв начин, на този етап.", обясни Даниел Василев в предаването  "Денят ON AIR".

Той подчерта, че разходите за здравеопазване нарастват постоянно, заради начините, при които се изразходват средствата. Според него парите за лечение на едни заболявания се дават за фиктивно болни.

Според бизнес анализаторът Даниел Василев, философията, при която се създава държавния бюджет е грешна.

"Няма промени при бюджетите от последните няколко години. Няма структурни промени, просто се наливат повече средства в бюджета.", обясни Василев.

Той изтъкна факта, че трябва да се мисли за оптимизирането на разходите, защото по думите му, ако просто се наливат повече средства-те просто ще изчезнат.

"Трябва да се фокусираме върху качеството на бюджета и да мислим какво правим, а не върху количеството.", коментира Даниел Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3961 |13.12.2017 Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на „Общинска банка“ . 9| 10179 |11.12.2017 Красимир Янков нажежи страстите около ”Техноимпекс”, приватизацията, Нинова и Костов . 6| 9653 |07.12.2017 Радан Кънев: ГЕРБ си вкара автогол с атаката срещу приватизацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads