Реклама / Ads
13| 5767 |17.11.2015 ПОЛИТИКА

Румен Овчаров: Моите деца гласуват за БСП заради мен

.
Румен Овчаров
Той коментира и провелия се в събота пленум на БСП, на който ръководството на партията получи вот на доверие. По думите му това е станало благодарение на тези, които са подали оставки. „Ако не бяха тези 13-14 гласа, това ръководство не е оцеляло.
 
Някои хора не искат да разберат, че отговорност, оставка се носят само в първо лице единствено число. „Добре беше ръководството да помисли кои са истинските причини за резултатите. Анализът ще го направим догодина по това време. Това каза по БНТ Румен Овчаров, коментирайки преминалия в събота пленум на червената партия.

„Това ръководство на БСП по никакъв начин не се разграничи от правеното от кабинета „Станишев”, не направиха нито една стъпка в посока новото ляво. БСП вече не е партия, която събира надежда, в която хората виждат бъдещето си. Едва 6-7% от младите гласуват за нея. Това са моите деца и децата на мои съратници. Не създаваме бъдеще, а се занимаваме с братоубийствени битки. Това е път към унищожаването на партията”, категоричен бе Румен Овчаров.


Той коментира и състоянието на енергетиката. Бомбата в енергетиката цъка, а адекватни мерки не се взимат. Реформата там е крачка напред, две назад, както във всички сектори. За да се оправи енергетиката, първо трябва да затворим прозореца, да спрем разходите. НЕК продължава да затъва, заяви експертът.

Преди да започне да се топи дефицитът, трябва да се спрат източниците, от които се създава. НЕК се източва чрез плащане на високоефективни производства, чрез възобновяемите енергийни източници. НЕК ще продължи да се източва и чрез новите централи на биогорива, ще продължи да се източва и от арбитража в Париж за „Белене” и от безсмислените разходи в газопреносната мрежа”, посочи той.

„За да се затворят тези прозорци, трябва да се премахнат препятствията – това са лични интереси на определени хора, които никой не смее да закачи. Безсмислено е да се вдигат цените на тока, ако не се затворят прозорците”, подчерта той.

Що се отнася до либерализацията на енергийния пазар, Овчаров заяви, че няма да бъде постигнат очакваният ефект. „Тя е довела до петорно увеличение на цената на електроенергията от ‘97 година насам. Тя помага, когато производителят има конкуренти, а потребителят има право на избор. Ще дойде един посредник, на който също ще трябва да се плаща”, заяви бившият енергиен министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5025 |11.11.2015 Румен Гечев: Прогресивното облагане смекчава социалната поляризация . 6| 4984 |20.10.2015 Пирински: Финансовите инструменти трябва да обслужват целите за сближаване . 32| 7002 |20.10.2015 Румен Гечев: С екзотични данъци управляващите връзват бюджета . 15| 5404 |20.09.2015 Румен Петков: Няма да подкрепим предложената съдебна реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads