Реклама / Ads
7| 19393 |19.12.2016 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: US-посолството не знае за разговор на Тръмп и Борисов

.
Бойко Борисов и Доналд Тръмп
Не сме виждали транскрипти на разговорите на новоизбрания президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов. Тъй като той все още не е встъпил в длъжност обаче екипът му не е задължен да предоставя такава информация. Това заявиха от пресцентъра на американското посолство в София пред Фрог.
 

Сайтът ни се свърза с дипломатическата мисия с молба за предоставяне на подробности около телефонния разговор между Тръмп и Бойко Борисов, новината за който бе обявена от правителствената информационна служба в петък.

 

Припомняме, че според пресцентъра на Министерския съвет Тръмп е изразил „очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество”. От своя страна Борисов пък му се похвалил с „макроикономическите показатели на страната ни, като отбеляза ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг”.

 

Информация за разговор между Тръмп и Борисов обаче не се появи в нито една медия зад Океана. Подробности за това какво са си казали в един такъв разговор също отсъстват.

 

„В момента с г-н Тръмп работи преходен екип, за тях не важи правилото да публикуват разговорите на новоизбрания президент, който още не е встъпил в длъжност с държавни или правителствени глави”, обясниха от американското посолство пред Фрог.

В сайта, който публикува всички действия на Доналд Тръмп преди да встъпи в длъжност в Белия дом, също няма нито ред за някакъв разговор с премиера в оставка Борисов. Има за разговори с премиерите на Дания, Пакистан и др., но за половинчасовия разговор с Борисов - както го представи самият той и министърът в оставка Владислав Горанов - няма и дума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 50506 |16.12.2016 Само във Фрог: Арестуваният шеф от ДАНС засечен от западни служби да снася на руснаци . 1| 5521 |16.12.2016 Само във Фрог: Полицай от Русе осигурявал „чадър” над наркобанда . 10| 10778 |15.12.2016 Адв. Хаджигенов за Фрог: „Heil Borisov” е антитерористичният закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads