Реклама / Ads
49| 6534 |25.11.2012 ПОЛИТИКА

Сергей Станишев: ГЕРБ ще оставят разнебитена държава

.
Наследството на Бойко Борисов ще е тежко – опразнена хазна, разнебитена държава, смазан малък и среден бизнес. Това каза на пресконференция в Шумен председателят на БСП Сергей Станишев.
 

Той отбеляза, че правителството на Борисов е похарчило на вересия 6 млрд. лв. „До 5 млрд. е новият дълг, който ще вземе ГЕРБ, а значителна част от фискалния резерв до края на мандата ще бъде изхарчена”, отбеляза Станишев. Той изрази тревога за състоянието на държавността в страната, като даде пример със случващото се около избора на главен прокурор и със зависимостта на институциите. „ГЕРБ искат всичко да поставят под свой контрол. Това е вредно за държавата”, категоричен беше Станишев. По думите му малкият и среден бизнес са на колене. „Те са смазани от рекет от държавата. Следствието е - огромна безработица, много натрупани проблеми”, добави председателят на БСП.

Станишев изтъкна още, че ГЕРБ хвърлят на общините масово задължения, без да ги осигурят финансово. Лидерът на БСП припомни, че по време на предишното правителство е провеждана инвестиционна политика, която да помогне на равномерното развитие на българската държава. „Трябва да има балансирана политика към всяко едно село, всеки един град, всяка една община и към това ще се върнем след изборите”, каза още Станишев. Той подчерта, че ГЕРБ ще построи 2,5-3 пъти по-малко регионални пътища в сравнение с предишното правителство. Лидерът на БСП каза още: Честно казано, Бойко Борисов не ме интересува вече какво говори,

По-рано премиерът заяви в Етрополе: Забранил съм да ми говорят за Станишев. „Видяхте Симеон Дянков обиколи телевизиите с извадките от БНБ – 7,2 милиарда имаме ние фискален резерв, 7,7 са ни оставили те. Само че ние имаме близо милиард да си получаваме още от Брюксел за европроекти. Предишния ден Станишев беше казал, че сме изяли фискалния резерв и пет милиарда сме „опоскали” или подобни думи (нали той сега има пиари вкъщи, и му слагат думите в устата, за да ги каже). Само че като му сложиш двата листа с извлеченията и се вижда, че лъже. Само че това мен ме кара да ставам по-рязък.

Затова съм забранил да ми се говори, нито от пресцентъра, нито от моите колеги. Само че – какво правят те – малко като в семействата, когато някоя комшийка каже на жената: „Абе, не ми е работа да ти казвам, ама аз ще ти кажа”... И хоп – Станишев казал вчера еди какво си. Почвам да анализирам това, което е казал, стигам до извода, че пак нещо се е объркал. Това е стогодишна партия. Когато говориш, че си стогодишна партия, означава, че поемаш и пасивите, и активите на тази партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 8073 |24.11.2012 Станишев напада ГЕРБ за бедността . 108| 7747 |22.11.2012 Иван Костов: ГЕРБ прехвърли негативите в нашия двор . 11| 6427 |31.10.2012 Сините обвиниха в заговор БСП, ГЕРБ и ДПС след избора на съдии в КС . 20| 5907 |24.10.2012 Случаят "Кърджали" скара ГЕРБ и ДПС в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads