Реклама / Ads
25| 6634 |11.09.2012 ПОЛИТИКА

Сергей взима ПЕС без бой

.
С. Станишев
Няма конкуренти на Станишев за шефския пост. Лидерът на БСП Сергей Станишев е единственият вариант за президент на ПЕС.
 

 

Още преди да се е случил конгресът на европейските социалисти, е ясно, че той ще е новият им стар началник, пише в. Стандарт. Късно снощи изтече срокът, в който всичките 34 леви партии можеха да предложат кандидатури за поста. Лидерите им обаче явно са на мнение, че именно Сергей е най-подходящ. Точно това е и причината да няма други номинации за най-високия форум на европейските леви в Брюксел на 28 и 29 септември. Общо 345 делегати от 34 партии, в т.ч. и евродепутати, както и представители на младежките и женските структури на ПЕС, ще гласуват за Станишев.

Събитието бе преместено от Букурещ в белгийската столица заради политическата криза в Румъния. Така Станишев ще бъде преизбран в модерния конгресен център на Брюксел, където миналата година прие временно президентството от тогавашния лидер на ПЕС Пол Расмунсен. А не в бившия дворец на румънския диктатор Николае Чаушеску. В новия си мандат Станишев ще посочи за генерален секретар настоящия международник на германските социалдемократи (ГСДП) Ахим Пост. Очаква се Станишев да предложи и четирима заместници, като внимателно ще се балансира между отделните държави и ще бъде спазено равенството между половете, обясниха от обкръшението на соцлидера.

На форума ще бъдат гласувани промени в устава на европейските социалисти, както и политическа декларация със социалноикономически точки. Новите работни текстове ще бъдат изготвени този петък на президиум в Брюксел с екипа на Станишев там. В събота соцлидерът събира заседание на соцпленума. Но няма да нищят СПИН-изцепката на депутата Антон Кутев, увериха от "Позитано" 20. Темата щяла да е табу до 29 конгреса на ПЕС. Лично аз ще предложа това на другарите, казал пред "Стандарт" депутатът Кирил Добрев, който е от обкръжението на Георги Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 15798 |03.06.2012 А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят? . 33| 13881 |30.05.2012 На кого се извини Сергей Станишев? . 116| 16856 |26.03.2012 Костов и Надежда Михайлова взимат на абордаж Синята коалиция . 97| 15544 |18.02.2012 Р. Петков: Сергей даде лош знак, не покани Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads