Реклама / Ads
66| 9554 |06.08.2014 ПОЛИТИКА

А. Славчев за Фрог: Гледаме към "Патриотичен фронт"

.
Близнашки е спорна фигура в политическото пространство Това лутане от левия в десния спектър на президента е малко странно. Професорът беше от БСП, сега е назначен за служебен премиер от президента на ГЕРБ.Така че може би има някаква уговорка. В някои от министрите не ми харесва това, че са проамерикански настроени. Въобще цялото правителство е сякаш проамериканско, а аз исках то да е пробългарско.
 

Да мисли за България, а не затова на кой да се наведем за пореден път, допълни той.

Президентът не прие предложението от движение "Граждански контрол" да има обществени съвети към всяко министерство, което го предложихме миналата седмица със специално писмо до Плевнелиев.Не го приеха, въпреки твърденията им, че това правителство ще бъде обърнато към гражданското общество, и че властта се връща на суверена.Те навярно идентифицират това гражданско общество с "Протестна мрежа" , а не с истинските граждани на страната.Имам лични впечатления от вицепремиера Екатерина Захариева. И миналата година тя си правеше едни срещи с нас, след което буквално нищо не се случи.Исках на тези срещи промени в енергийното, в другите министерство, но всичко си остана като добри пожелания.Така че не виждам кой знае какво ще направи това правителство, освен това че всички се пишат американски възпитаници, продължи с коментара си за служебния кабинет лидерът на движение "Граждански контрол".

Не знам дали е направило впечатление, но при консултациите при президента с политическите партии, той каза нещо, което ми се наби в главата - че това правителство може да управлява повече от два месеца. Може би затова постави и повече задачи.В смисъл, че след 5 октомври може да не се състави правителство. Това сякаш ей така бе пуснато в политическото пространство. Май се правят други сметки и това видимо ще бъде използвано от определени кръгове, независимо от декларациите в президентството.Рано е за сметки, но ми направиха впечатление бруталните усмивки и изреждането, че този е от Харвард, онзи от..., каза още Славчев.

Бареков спря със заплахите и SMS-плявата, която ми изпращаше в продължение на седмица.На един от последните ми пишеше: "Остана сам  като куче..." Но кой всъщност остана сам? Видяхте колко структури го напуснаха, и на ББЦ, и на евромайки...Видяхте и поредните шпагати и пируети на Бареков пред Плевнелиев. Аз съм бил свидетел как го е псувал, как го наричаше "мишка" и изведнъж му стана първа дружка. Много хора, които бяха с Бареков, го заплюха.., информира за отношението си към лидера на ББЦ Славчев.

В момента в движение "Граждански контрол" обсъждаме в каква посока да поемем. През следващата седмица ще имаме национална среща.Имаме разговори в посока на "Патриотичния фронт", но досега няма нищо конкретно.Хората от структурите изявяват желание за такова сътрудничество. Този фронт се вписа много добре в публичното пространство.На нашата национална среща  ще решим дали ще продължим да участваме в политическия живот или ще останем като сдружение с нестопанска цел.Ще чуем и мнението хората от страната.

В първия момент като чух Радан Кънев си казах "Брей, не съм сам.Има хора с топки в тази страна, които са против тази мафия - политическа и олигархическа..." Но после той даде назад. Надявам се, Реформаторският блок да си стъпи на краката и намери своето място в политиката.Но като гледам Костов как е по лупингите, явно в изборите се вкарва и математика.На предишните избори ДСБ излезе в коалиция, не минаха бариерата и загубиха държавната субсидия.Мисля, че ДСБ ще се яви самостоятелно на изборите, ще минат 1% и това ще им осигури някаква политическа стабилност. Така или иначе бъдещият парламент няма да изкара дълго. Понякога е по-добре да се разграничиш. Освен това Костов и Кунева никога не са мелели заедно. Това бе мнението на Ангел Славчев за процесите в Реформаторския блок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6039 |04.08.2014 А. Ковачев за Фрог: Два варианта за помощ има; техническа не е поискана . 29| 8142 |25.07.2014 Михайлов за Фрог: Вариант "Ф. Димитров еврокомисар" спира кариерното развитие на БКП . 5| 6992 |24.07.2014 Политолог пред Фрог: ББЦ е идентична с ДПС, парите я държат . 14| 6595 |23.07.2014 Политолог пред Фрог: Оставка добре, но управляващите ще са същите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads