Реклама / Ads
5| 4513 |02.12.2014 ПОЛИТИКА

Слави Бинев с условия: Ако Исмаилов се оттегли, ще го последвам

.
Слави Бинев
Слави Бинев щял да подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии при условие, че се оттеглят зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София-град Веселин Пенев.
 
Двамата са назначения на Народна партия "Свобода и достойнство - част от Реформаторския блок, които Патриотичният фронт иска да бъдат отстранени, за да не оттеглят подкрепата си от правителството.

Това съобщи Слави Бинев на пресконференция в Народното събрание, която даде заради реакцията на интелектуалци и културни дейци срещу избора му. Бинев обясни, че това е административна длъжност и не е нужно да владее таланти, за да е начело. Той допълни, че ще се бори за по-голям бюджет в културата, включително през европейските институции и нарече част от недоволните от него "злобари". Атаката срещу себе си пък назова "политическа поръчка".

Бинев представи плановете си да ръководи поверената му комисия: "Това, което трябва да направим в медиите, е да ги освободим от всички зависимости - политически и икономически. Да осветлим собствеността до физическо лице. Да накараме всички публични средства, независимо дали са държавни или общински, да влязат в регистър. Да се наблюдава разходването на средства от еврофондовете. Обществените медии да бъдат контролирани от обществото...".

"Аз съм най-подготвеният човек - ако не в държавата, то поне в парламента, да отговарям за председателството на тази комисия и ще ви дам и един трети аргумент", заяви Бинев. Той припомни, че през 2018 г. България ще поеме председателството на ЕС.

Единственото, което е конвертируемо у нас, са културата и спортът", допълни той.
По темата с исканата оставка, Бинев даде три варианта да я подаде: "Патриотичният фронт сме хора с достойнство. Този, който ме е препоръчал за този пост, е Валери Симеонов. Когато той ми каже да подам оставка, ще го направя. В случая има чисто политически натиск за това", отбеляза депутатът.

"В момента, в който Орхан Исмаилов и областният управител на София си подадат оставките, аз ще го направя заедно с тях", изтъкна Бинев. "Третият вариант аз да подам оставка, е всички, от които зависи нашата програма, да я саботират", каза още депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4748 |01.12.2014 Цветанов за Слави Бинев: Направихме големи и тежки компромиси . 11| 5688 |01.12.2014 Симеонов разхвали Бинев, постигнал много като евродепутат . 44| 9755 |30.10.2014 Борисов: Не искам Слави Бинев за партньор . 71| 6219 |30.06.2014 Сидеров пак с шефско място в Асамблеята по православие в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads