Реклама / Ads
0| 7332 |08.06.2022 ПОЛИТИКА

Слави Трифонов: От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, на тая агония. Това е!

.
Слави Трифонов
От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, на тая агония. Това е, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на излъчване на живо по 7/8 TV и Фейсбук профила му.
 

„Днес министрите на ИТН напуснаха заседание на Министерски съвет заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва, даже това е агония“, започна изявлението си той.

 

„Причините, поради тази коалиция не работи и поради които нямаме място в нея са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари“, добави той.

 

„По отношение на РСМ премиерът води друга външна политика. Той си има друг външен министър, не Теодора Генчовска. Той се казва Весела Чернева. Кирил Петков е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на Северна Македония, въпреки че огромната част от българските граждани искат Северна Македония да започне преговори чак, когато изпълни договора между двете държави, подписан през 2017 година. по този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение“, поясни Трифонов и определи поведението на премиера като „национално предателство“.

 

„Повечето от т.нар. мерки за актуализацията на бюджета само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората. Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяха да ловят? Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг“, попита лидерът на ИТН.

 

По думите му „откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди“: „Никой няма право да експериментира с тях еднолично, да ги харчи, както намери за добре и да прави каквото си иска. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лева за 9 дни през декември 2021 година - 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди, милиард и 200 милиона от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма“.

 

По думите му, освен всичко, министрите на ПП водят държавата и всички българи към фалит.

 

„Знам, че ще започнат да се упражняват в говорене на глупости, например, че спираме бюджета. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха“, добави той.

 

„Разни хора си позволяваха да казват, че искам власт. Че сме тук заради властта. Не. Всичко е въпрос на морал. Ако искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички екстри на властта. Но аз не съм тук за това. Тук съм заради морала. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати. Заради моралния избор и сега, сам, доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги – щях да стоя усмихнат в тази коалиция. Само че, за разлика от „Продължаваме Промяната“, аз не съм такъв“, поясни Слави Трифонов.

 

„От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, на тая агония. Това е“, завърши лидерът на ИТН.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 28971 |11.05.2022 Германска медия: България беше ”проблемно дете”, а днес се държи смело и проевропейски . 0| 9425 |19.04.2022 Брюкселска социология: Срив на ПП, възход на ”Възраждане”, същите партии в НС при избори днес и... нищо ново . 24| 44726 |01.02.2022 Радан Кънев: Днес трябва да свалим шапка на президента Румен Радев . 4| 11697 |25.12.2021 От днес влизат в сила важни промени за увеличение на пенсиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads