Реклама / Ads
5| 7450 |11.01.2020 ПОЛИТИКА

Социологът Кольо Колев: Очаквам оставката и на министър Аврамова

.
Кольо Колев
Социологът Кольо Колев смята, че отговорността за водната криза в Перник не е само на министър Нено Димов. Той очаква да се стигне до оставка и на регионалния министър Петя Аврамова.
 

Колев мисли, че задържането на министъра в оставка не е адекватно, както и не очаква да намерят нещо компрометиращо в дома му. „Има система, която ясно показва какъв е притокът и отокът на вода“, каза още той пред Нова телевизия.


„Имаме една много зле функционираща администрация. Съчетание на некадърност, глупост и корупция. Това създава криза след криза - с водите, с медицината и с образованието“, казва Колев. Затова един от основните проблеми според него е, че няма експерти по водите.

 

„Г-н Борисов разбра нещо много важно, обществото може да го свали от власт. Той си дава сметка, че трябва да играе за ретуширане на общественото недоволство“, обяснява Колев. Според него това е само началото на поискването на оставки.

 

Проф. Антоанета Христова е категорична, че водата в Перник не е изчезнала сама, имало е знаци за проблеми, при това в няколко града в България. „Има много отговорни, които не са си свършили работата“.

 

„Най-естествено е атаката да бъде срещу Нено Димов, въпреки че има огромна асиметрия в търсенето на отговорност към всички институции“, допълва тя. Според нея е нормално да се даде на прокуратурата да разнищи целия този проблем. Христова мисли, че тази година ще бъде подготовка за предизборна кампания и всяка партия ще се опита да натрупа дивиденти. Според нея обществото трябва да види, че някой може да поеме юздите и да реши проблема с водата. „В момента топката е в ръцете на управляващите, за да се види може ли да предложат някакво решение“, казва тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6618 |03.01.2020 Социологът Ж. Георгиев: Расте отчуждението и гнева от нашия политически модел . 6| 8710 |23.12.2019 Социологът Андрей Райчев: Конфликтът президент-премиер ще продължи и през 2020 г. . 3| 6151 |11.09.2019 Кольо Колев: Обвиненията в шпионаж е продължение на изборната порнография . 19| 17670 |24.04.2019 Социологът М. Мирчев: Голяма е разликата между къщите на Манолев и Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads