Реклама / Ads
0| 4881 |23.04.2016 ПОЛИТИКА

Станишев към младежите: Вие винаги сте били острието на БСП

.
„Вие винаги сте били острието на БСП”. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в свое видеообръщение пред делегатите на провеждащата се днес и утре Трета отчетно-изборна конференция на МО в БСП.
 
„През 2009 г., когато стартирахме инициативата за съдаване на единна младежка организация в БСП, мнозина смятаха, че това е утопия, и че няма как да стане. Тогава БСП бе в трудна позиция. Но, заедно с мнозина от младежките активисти на левицата, решихме напук на всички прогнози, ще покажем, че БСП е жива, че има млада енергия, че ние сме отворени и работим за младото поколение в България и БСП”, посочи Станишев. Той изрази своята радост от това, че през годините младежката организация е оцеляла. „Но не само оцеляхте - станахте инициатор на много неща, които променят БСП – по-млада, по-отворена към днешния и утрешен свят, партия, която привлича млади хора. Това е ваша заслуга”, каза също той.
    
Станишев пожела на младите социалисти да запазят изграденото приятелство през годините и да продължават да бъдат естественият мост между БСП и младите хора в страната.

Евин Инчир, ген. секретар на Младежката организация на Социалистически интернационал, към младите социалисти: Вие сте важни както за България, така и за вашата парти

„Вие сте важни както за България, така и за вашата партия”. Тези думи генералният секретар на Младежката организация в Социалистическия интернационал Евин Инчир отправи към младите социалисти на БСП, посредством свое видеообръщение. В него тя подчерта, че е запозната със ситуацията в страната. „Зная, че в момента времената в България са трудни и десните сили са в подем. Но вие – представителите на прогресивните социалистически идеи, трябва да се превърнете в промяната, от която България и младите хора в нея имат нужда”, категорично заяви тя в своето обръщение.

Спас Керимов, зам.-председател на младите европейски социалисти: Трябва да посрещнем единни предизвикателствата на съвремието ни

  „Днес, нашето европейско политическо семейство е вперило поглед в нас и очаква нашите решения и нова визия на МО в БСП. Предстои ни да проектираме бъдещето на организация – пионер в създаването на младежки политики и стожер за младите социалисти в България. Пред младежкото обединение стоят предизвикатествата на политическото ни съвремие, които трябва да посрещнем единни, сплотени и заедно”. Това заяви в своето обръщение Спас Керимов, зам.-председател на младите европейски социалисти по време на провеждащата се Третата отчетно-изборна конференция на МО в БСП. Той бе категоричен, че младите социалисти са поставили като своя кауза защитата, съхранението и прокламирането на европейските ценности и култура.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4740 |08.04.2016 Станишев: Европа не се разпада, променя се . 0| 4776 |22.03.2016 Станишев: Без Русия няма да има резултати срещу тероризма . 22| 6099 |19.03.2016 Станишев за "Борисов-2": С 8-9 млрд. дълг всеки може да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads