Реклама / Ads
54| 11593 |04.06.2023 ПОЛИТИКА

Станка Желева към Радев: Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Ще отговаряте пред българския народ

.
Източник: БГНЕС
”Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.”
 

По този начин завършва своето отворено писмо към "миролюбеца", "патриота-путинист" и "президент-позор" Румен Радев дъщерята на Желю Желев - Станка Желева - в своя Фейсбук профил. Ето и цялата публикация:

 

"Отворено писмо

До Миролюбеца и патриота-путинист

Ген. Румен Радев

Президент-позор

За Република България

 

 

Вие бяхте избран от българския народ, за да бъдете президент на всички българи, независимо къде се намират по света. За да ги обединявате и защитавате демокрацията, политическите, икономическите и културни национални интереси. Да бъдете гарант за гражданския мир и развитие на България и интегрирането ѝ в европейското демократично семейство.


Вие сте избран, за да бъдете надпартиен медиатор, да помагате в решаването на политически конфликти в България, да постигате консенсус в разногласията на политическите паритии в името на политическата стабилност и мир в България. Да бъдете гарант за работещо демократично правителство и работещ парламент.

 

Но каква е вашата реална роля в българския политически живот?

 

Вие грубо потъпквате националните интереси, Конституцията, всявате политически раздор, а вашите неадекватни политически действия и бездействия отдалечават България от демократична Европа и я хвърлят в международна изолация. Насърчавате разпалването на безпрецедентен българо-русофилски национализъм и постепенно езикът на омразата става официален език в българския политически живот.

 

Къде сте вие, стожерът на гражданския мир и толерантност? Днес, раздирана от политически кризи с вашето бездействащо съдействие, страната ни се превръща в инструмент на руски имперски интереси. Руши се доверието на българите в демокрацията, европейските ценности и политическите институции. България се превръща в ненадежден политически партньор, затънала в корупция и перманентна политическа криза.

 

Президентската институция, която в турболентните години на прехода беше гарант за стабилността, демокрацията, гражданския мир и държавността в България, вие превърнахте в щаб- квартира на руската « Специална операция » в България, Балканите и Европа под ръководството на Елеонора Митрофанова.

 

В момента в Европа, само на няколкостотин километра от България се води война. Украйна - една независима европейска държава, е нападната от руската тоталитарна империя. За малко повече от година стотици хиляди хора - войници и мирни граждани, загинаха в една напълно безсмислена война, започнала заради имперските амбиции на един самозабравил се диктатор.

 

Бойните действия в Украйна се водят от първия ден на войната, на територия където живеят над 300 000 етнически българи. Села и градчета, изцяло или преобладаващо заселени с наши сънародници, биват унищожавани. Български училища и читалища, затваряни и разрушавани, българи избивани, малтретирани и принудително изселвани в Русия. На българите в окупираните от руския агресор региони е забранено да говорят майчиния си език. Стотици български младежи се сражават и загиват като герои на страната на украинската армия, защитаващи правото си да живеят свободно и да говорят майчиния си български език.

 

Какво направихте вие, българският президент, за сънародниците ни в Украйна? Как защитихте българските национални интереси? Как подкрепихте нашите сънародници?Изпратихте ли военна и хуманитарна помощ за тях? Извикахте ли руския посланик, за да осъдите категорично агресията на Русия? Връчихте ли протестна нота и поискахте ли незабавно прекратяване на военните действия и изтегляното на Русия от Украйна? Внесохте ли искане за международно разследване и съд за военните престъпления на Русия над етническите българи в Украйна?

 

Не, защото така би постъпил всеки доблестен президент на България.

 

Като истински мерзавец, за да не вземете позиция за една напълно необоснована и непредизвикана военна агресия, се обявихте за мир, нарекохте се «миротворец». Обявихте се против въвличане на България във войната, с ясното съзнание, че в деня, в който Русия нахлу в Украйна, тя обяви война и на България, на Европа и на повече от 300 000 наши сънародници, бесарабски българи.

 

Като истински страхливец, наричайки се «миролюбец», скрихте вашата подкрепа за Русия в агресията над Украйна . Като «миролюбец» отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, открито потъпквайки Конституцията. и оставихте и нашите сънародници на произвола на съдбата. Не отговорихте на откритите им писма и призиви да осъдите агресора, да им помогнете, да ги защитите. Да осъдите езика на омразата, проруския национализъм и брутални провокативни действия на партия « Възраждане » и нейният фашизоиден лидер Костадин Костадинов - заплаха за демокрацията и европейското бъдеще на България.

 

Защо не осъдихте «демонстрациите за мир и неутралитет» с развятите знамена на руския агресор?

 

И понеже сте «миротворец» и не поискахте да вземете страна в този конфликт, многократно публично демонстрирахте вашата близост на важни национални събития и чествания със скандалната Елеонора Митрофанова - посланик на страната агресор, която при един президент, истински служещ на България, отдавна би била изгонена за многократните си, открити антибългарски и анти европейски провокации.

 

Като « миротворец » открито застанахте срещу формирането на проевропейско, редовно правителство, което има шансове най-после да бъде формирано с много компромиси. след двегодишна безпрецедентна политическа криза, за която вие носите лична отговорност. Впрегнахте цялата държава и лично контролираните от вас служби за сигурност да торпилират формирането на стабилен Парламент и Правителство със старите прийоми на ДС: активни мероприятия, саботажи, незаконни записи, провокации.

 

С какви правомощия вашите марионетни правителства взимат решения за бъдещето на България и работят за руските икономически и политически интереси както на Балканите, така и в Европа?

 

Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.

 

Станка Желева Желева"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 15009 |30.03.2023 Костов отговори на Радев: Не е купен, а е идеен привърженик на Путин и иска Русия да спечели войната . 40| 10714 |21.03.2023 Facebook VS. Радев: Станал ”восточен человек” . 18| 4456 |06.01.2023 Президентът Радев: Парламентът се дави в предизборно говорене, дъщеря ми няма ангажимент във филм /обновена/ . 7| 10604 |29.12.2022 Политологът Атанас Радев: В обръщението си за ЧНГ президентът да поднесе извинение на българския народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads